StudneGolem

Opatrnosť je na mieste: po sídlisku sa špacírujú diviaky

pridané: 04.03.2018, 20:04:41 | počet zobrazení: 6158
Po období pokoja je na najväčšom sídlisku v Liptovskom Mikuláši opäť problém s výskytom diviakov.
 
Vlani v októbri, krátko po sebe, diviak na Podbrezinách napadol ženu i muža. Obaja museli vyhľadať lekárske ošetrenie. Na niekoľko týždňov nastal s výskytom diviakom pokoj. Poľovníci, ktorí majú príslušný revír na Háji na starosti, odstrelili individuálne viac ako desiatich diviakov.
 
V týchto dňoch však diviaky boli na Podbrezinách spozorované opäť. Rovnako ako naposledy, aj teraz bol ich pohyb zaznamenaný na uliciach, ktoré tesne susedia s Hájom – Jefremovská, Lounská, Kemi a Senická. Mestská polícia okamžite prijala opatrenia v rámci svojich možností a v lokalite hliadkuje častejšie. Nápomocná je i štátna polícia. Samozrejmosťou bolo okamžité informovanie príslušného poľovného združenia. 
 
Diviaky na sídlisko láka ľahko dostupná potrava. Niektorí ľudia prikrmujú napríklad mačky a potravu nechávajú pri kontajneroch. V tomto období je zvlášť dôležité neukladať odpad ku kontajnerom a nádoby zatvárať.
 
ČLÁNKY K TÉME (zobrazia sa po kliknutí)
 
Oberanie šípok sa zmenilo na drámu: zaútočil na ňu diviak!
Šok cestou zo záhradky: napadol ho diviak
 
Michal Paška
(autor je poslancom Mestského zastupiteľstva v Liptovskom Mikuláši za mestskú časť Podbreziny, Vitališovce a Svätý Štefan. Je tiež predsedom komisie kultúry pri mestskom zastupiteľstve. 
Od 1.1.2018 je členom komisie dopravy Zastupiteľstva Žilinského samosprávneho kraja.
Podnety mu môžete adresovať na e-mail: m.paska@mikulas.sk alebo na telefónne číslo 0907 278 740).
 
Diviak blízko Lounskej ulice.
Foto: čitateľ www.michalpaska.sk

Stručne... ale jasne...

( viac info po kliknutí )