StudneGolem

Oberanie šípok sa zmenilo na drámu: zaútočil na ňu diviak!

pridané: 16.10.2017, 18:54:54 | počet zobrazení: 8744
Na oberanie šípok len pár metrov od bytovky na sídlisku do konca života nezabudne 49-ročná žena. Napadol ju diviak, so zraneniami skončila v nemocnici.
 
„Včerajší krásny slnečný deň som sa rozhodla využiť na prechádzku. Povedala som si, že nazbieram šípky. Nešla som vôbec hlboko do lesa, od bytovky na ulici Kemi som bola približne 20 metrov,“ začína rozprávať o zážitku zo včerajšieho popoludnia pani Gréta. 
 
Cítila sa bezpečne, kríky, pri ktorých bola, neboli husté. Zbierala šípky a po chvíľke sa asi meter a pol pred ňou zjavil diviak. „Išiel rovno na mňa, nemala som najmenšiu šancu ubrániť sa alebo utiecť. Dvakrát ma vyhodil do vzduchu, myslela som, že to neprežijem,“ opisuje okamihy, na ktoré nezabudne do konca života.
 
Diviak sa po útoku v momente otočil a rozutekal smerom na Háj Nicovô. Keď sa napadnutá žena spamätala, videla asi meter hlboký kráter. V ňom bol skrytý diviak. „Kým som sa, ani neviem ako, pozviechala, kričala som na neter s mužom a šesťročným synom, ktorí išli so mnou. Chvalabohu, boli ďalej odo mňa, na to som myslela ako prvé. Šťastím v nešťastí bolo, že prišli na aute a tak sme okamžite išli do nemocnice,“ hovorí o nasledujúcich udalostiach.
 
V nemocnici zistili, že v oblasti stehna má natrhnuté dve miesta. „Koža bola odtrhnutá, rany hlboké. Našťastie, koža sa dala prišiť,“ približuje zranenie. Horšie sú však okamihy, na ktoré nezabudne do konca života. „Večer som nemohla zaspať, keď sa mi to konečne podarilo, strhla som sa a videla, ako ma napáda diviak...“
 
Najmä rodiny s deťmi upozorňuje, aby sa lokalite Háj Nicovô radšej vyhli. „Pred niekoľkými rokmi bolo zaujímavé, keď tadiaľ prebehol krtko... Teraz sú tam diviaky, jelene, v minulosti aj medveď. Opatrnosť je určite na mieste.“
 
O udalosti bola informovaná mestská polícia, ktorá v lokalite zintenzívni hliadkovaciu činnosť. Zároveň upozorní aj príslušné poľovné združenie, ktoré je v takýchto prípadoch oprávnené konať a prijímať opatrenia. Informovaná bola aj štátna polícia.
K napadnutiu došlo niekoľko metrov od bytovky.
Zranená žena ukazuje na lokalitu, kde došlo k napadnutiu.
V oblasti stehna má natrhnuté dve miesta.
 
Foto: autor

Stručne... ale jasne...

( viac info po kliknutí )