StudneGolem

Šok cestou zo záhradky: napadol ho diviak

pridané: 27.10.2017, 14:09:31 | počet zobrazení: 5182
Situácia začína byť vážna, v krátkom čase po sebe diviaky napadli už dvoch ľudí. Obaja skončili so zraneniami v nemocnici.
 
Uplynulý pondelok sme vás informovali o útoku diviaka na ženu, ktorá zbierala šípky asi dvadsať metrov od bytovky na ulici Kemi na Podbrezinách. Po týždni došlo k ďalšiemu útoku v lokalite Hája – Nicovô neďaleko sídliska Podbreziny.
 
V utorok sa muž vracal zo záhradky, keď z kríkov na neho zaútočil diviak. Napadnutému nepomohol ani fakt, že mal so sebou psa. Muž utrpel zranenia, ktoré mu ošetrili v nemocnici v Liptovskom Mikuláši.
 
Už po prvom útoku mestská polícia v lokalite zvýšila hliadkovaciu činnosť a obyvateľov o nebezpečenstve informovala aj prostredníctvom letákov. Na Mestskom úrade v Liptovskom Mikuláši sa včera k tejto problematike uskutočnilo pracovné stretnutie. Zúčastnili sa ho predstavitelia poľovného združenia, veterinárnej správy, okresného úradu, oddelenia životného prostredia radnice a mestskej polície. 
 
Bolo konštatované, že diviaci sa v blízkosti Podbrezín vyskytujú najmä z dôvodu dostupnosti potravy. Ide o lokalitu bývalých ovocných sadov. Veľkým lákadlom pre diviaky je aj nechávanie potravín pri kontajneroch – zacítia ich na kilometer. Problémom je aj dlhodobé neudržiavanie lokality – rozsiahle a vzrastlé kroviny poskytujú diviakom dobrý a bezpečný úkryt. Samozrejme, problémom (celoslovenským) sú aj početné stavy diviačej zvery.
 
Pracovná skupina hľadá promptné vyriešenie tohto problému, mestská polícia pokračuje vo zvýšenom hliadkovaní v lokalite. Vzhľadom na počet diviakov sa neodporúča pohybovať po tejto lokalite. V stredu hliadka mestskej polície neďaleko domova dôchodcov na Jefremovskej ulici spozorovala dve veľké diviačice s asi tuctom malých. Rovnakú skúsenosť mala aj zamestnankyňa domova dôchodcov, ktorá išla do kontajnerov vyhodiť kartóny. 
 
Ilustračné foto: autor
 
V stredu hliadka mestskej polície neďaleko domova dôchodcov na Jefremovskej ulici spozorovala dve veľké diviačice s asi tuctom malých. 
Ilustračné foto: autor
 
Mestská polícia upozorňuje verejnosť aj prostredníctvom letákov.
 
Na Mestskom úrade v Liptovskom Mikuláši sa včera k tejto problematike uskutočnilo pracovné stretnutie.
Foto: Mestský úrad

Stručne... ale jasne...

( viac info po kliknutí )