StudneGolem

Primátor kope za Maďarov. Bez predsudkov

pridané: 12.01.2012, 00:00:00 | počet zobrazení: 4032

Martinský primátor Andrej Hrnčiar pokračuje v kampani, s ktorou začal ešte vlani. Transparentné bilboardy nahradili nové. Bez predsudkov.

Už v novembri som upozornil na rozsiahlu kampaň primátora Martina, s ktorou začal tuším ešte v lete. Bolo mi divné, že bilboardy s jeho podobizňou sú po celom Slovensku. Andrej Hrnčiar sa v nich chváli, ako šíri dobré meno Slovenska s projektom Transparentné mesto, ktorý ocenila aj OSN. OK, keby boli len v Martine, vravel som si. Jeho podobizne ale boli po celom Slovensku, Liptovský Mikuláš či Ružomberok neboli výnimkou.

Odpoveďou na jeho rozsiahlu kampaň bolo oznámenie kandidatúry. Pán primátor sa chce stať poslancom Národnej rady, kandiduje za maďarskú stranu Most-Híd. V plnej paráde sa teda ukázalo, prečo mu tak záležalo na tom, aby všetci vedeli, aký je s jeho mestom transparentný. „Transparentné“ bilboardy dnes vymenili nové. Bez predsudkov. Jeden z nich som si začiatkom týždňa všimol aj u nás v Liptovskom Mikuláši. Zrejme ich bude viac.

Na kandidátke sa primátorovi ušla desiata priečka, takže je dosť možné, že od marca bude členom nášho parlamentu. Trošku nechápem, prečo primátor takého slovenského mesta, akým Martin nepochybne je, kandiduje za maďarskú stranu. V Martine bola, mimochodom, založená Matica slovenská, v meste sa nachádza Národný cintorín, ktorý je miestom posledného odpočinku mnohých slovenských velikánov. Samozrejme, že primátor sa už vzdal funkcie čestného podpredsedu Matice slovenskej...

V marci si pozorne pozriem, aké budú, v prípade zvolenia, ďalšie kroky pána Hrnčiara. Či bude, po vzore iných, poslancom aj primátorom súčasne. Sedieť na dvoch stoličkách sa nedá a kto tvrdí opak, jednoducho klame. Možno si to pán primátor neuvedomuje, ale aj v Martine ho čaká dosť roboty. Športové zariadenia sú v žalostnom stave, opravu potrebuje aj chodník na spomínanom Národnom cintoríne...
 

Stručne... ale jasne...

( viac info po kliknutí )