StudneGolem

Už viem, prečo primátor oblepil celé Slovensko

pridané: 07.11.2011, 00:00:00 | počet zobrazení: 3485

Dlhší čas som si lámal hlavu nad tým, prečo primátor mesta Martin Andrej Hrnčiar oblepil bilboardmi celé Slovensko. Na veľkých plagátoch sa hrdí, ako v meste Martin „Šírime dobré meno Slovenska“.

Martinská samospráva na jar tohto roku získala prestížnu cenu OSN za boj proti korupcii, konkrétne v kategórii Prevencia a boj proti korupcii. Chvályhodné a blahoželám. Je jasné, že tento úspech treba čo najviac spropagovať. Po získaní ocenenia boli martinského primátora plné médiá.

Pochopil by som, keby spomínané bilboardy boli len v Martine. Tam ich je, samozrejme, niekoľko. Aj oni sa musia pozerať na zlý stav ciest i neporiadok, tieto neduhy sa bohužiaľ nevyhýbajú ani transparentnému mestu. Možno by sa v Martine mali viac zamerať na tieto problémy, ako na veľké bilboardy, ale o tom možno nabudúce. A možno sa nejaký z bilboardov pozeral aj na nedávny výbuch auta podnikateľa neďaleko škôlky.

Nebolo mi jasné, prečo bilboardy s martinským primátorom sú po celom Slovensku, vidieť ich najbližšie môžete v susednom Ružomberku a, samozrejme, aj v Liptovskom Mikuláši. Odpoveď mi dalo dnešné vydanie denníka SME s titulkom: Primátor Martina ide do volieb s Mostom. Áno, martinský primátor ide kandidovať v marcových predčasných voľbách za poslanca Národnej rady Slovenskej republiky. Údajne na zvoliteľnej pozícii.

Je teda dosť možné, že pán primátor bude po marcových voľbách nielen primátor, ale aj poslanec parlamentu. Nepochybujem o tom, že by v prípade zvolenia zvládol obidve funkcie – primátora i poslanca v Národnej rade a obom by sa venoval naplno, tak ako všetci „supermani“, ktorí sú poslancami parlamentu i primátormi...

Pôvodne som sa chcel pána primátora e-mailom spýtať, či je nutné, aby o úspechu Martina informoval aj v Ružomberku či v Liptovskom Mikuláši. Dnes sa už pýtať nemusím, nutnosť mi vysvetlil dnešný článok SME...

Stručne... ale jasne...

( viac info po kliknutí )