StudneGolem

Maco sa špacíruje po záhrade, kým spia

pridané: 30.09.2012, 20:28:02 | počet zobrazení: 3668

Asi 150 kilogramový medveď sa po nociach potuluje záhradou. Neželaného návštevníka v blízkosti rodinného domu objavila nainštalovaná fotopasca.

Už niekoľko nocí sa medveď pohybuje po záhrade v blízkosti rodinného domu v liptovskej obci Jakubovany neďaleko Liptovského Mikuláša. Podozrenie obyvateľov na neželaného hosťa sa potvrdilo po nainštalovaní fotopasce. Jej výsledok si môžete pozrieť vo fotografii pod textom.

V okolí Liptovského Mikuláša nie je výskyt medveďa vôbec ojedinelý. Pohybovať sa má aj v blízkosti záhradkárskej osady na najväčšom liptovskomikulášskom sídlisku Podbreziny. V júni tohto roka som informoval o pohybe medveďa v Hradskej hore v Liptovskom Hrádku.

V nedávnej dobe maco vyčíňal práve pri spomínanej Hradskej hore. Dokonca ho prešlo auto, po náraze ale utiekol do hory. K udalosti došlo 9. júna 2010. V roku 2010 došlo aj k odstreleniu dvoch medveďov v okolí Liptovského Mikuláša.

Jedného zastrelil poľovník Milan Staroň z Poľovného združenia v Demänovskej Doline na záchytnom parkovisku pri Demänovskej Doline 12. augusta 2010.

Druhý medveď prišiel o život 6. septembra 2010. Stalo sa tak pri kukuričnom poli na Podbrezinách. Úspešným strelcom bol vtedy poľovník Maroš Mlynarčík z neďalekých Smrečian, člen tamojšieho Poľovného združenia Baníkov.

Stručne... ale jasne...

( viac info po kliknutí )