StudneGolem

Maco na potulkách čistil popolnice

pridané: 06.06.2012, 00:00:00 | počet zobrazení: 3648

Medvede už dávno nie sú len doménou našich hôr! Svedčí o tom aj prípad zo včerajšieho neskoršieho večera. Špacírujúci sa maco sa zameral na obsah popolníc na sídlisku.

Medveďa už po niekoľkýkrát spozorovali v Liptovskom Hrádku, presnejšie na sídlisku Celiny. Viac ako hodinu sa motal popri popolniciach, ktoré dôkladne prevetral. Našťastie, potom sa pobral preč, zrejme do neďalekej Hradskej hory.

O pohybe medveďa sú aktuálne informácie aj v blízkosti najväčšieho sídliska v Liptovskom Mikuláši, na Podbrezinách. Na problém upozornili tamojší záhradkári. Samospráva už má v rukách povolenie na odstrel.

V nedávnej dobe maco vyčíňal práve pri spomínanej Hradskej hore. Dokonca ho prešlo auto, po náraze ale utiekol do spomínanej hory. K udalosti došlo takmer na chlp pred dvomi rokmi, presne 9. júna 2010. O prípade som vtedy podrobne informoval.

V roku 2010 došlo aj k odstreleniu dvoch medveďov v okolí Liptovského Mikuláša. Jedného zastrelil poľovník Milan Staroň z Poľovného združenia v Demänovskej Doline na záchytnom parkovisku pri Demänovskej Doline 12. augusta 2010.

Druhý medveď prišiel o život 6. septembra 2010. Stalo sa tak pri kukuričnom poli na Podbrezinách. Úspešným strelcom bol vtedy poľovník Maroš Mlynarčík z neďalekých Smrečian, člen tamojšieho Poľovného združenia Baníkov.

NÁZOR, DOTAZ, POSTREH, ODKAZ PRE AUTORA? KLIKNITE SEM.

Stručne... ale jasne...

( viac info po kliknutí )