StudneGolem

Kedy sa Jano Laco vráti do brány?

pridané: 22.09.2012, 19:49:28 | počet zobrazení: 3074

Hrdina z tohtoročného svetového šampionátu sledoval včerajší prvoligový duel svojho rodného klubu MHK 32 Liptovský Mikuláš s Topoľčanmi. Jano Laco sa stále zotavuje po operácii zlomenej kľúčnej kosti.

„Chcel som vidieť prvý domáci zápas chalanov. Dôležité je, že sú tri body doma. Škoda toho priebehu – vyhrávali, no zbytočnými chybami si stretnutie skomplikovali,“ vysvetlil Jano Laco svoju účasť na dueli a zároveň ho aj zhodnotil.

Mikulášania v príprave odohrali desať zápasov, no všetky prehrali. V druhej najvyššej slovenskej hokejovej súťaži majú z dvoch úvodných stretnutí stopercentnú bilanciu. „Neraz sa potvrdilo, že príprava nie je všetko a nie vždy vyjde podľa predstáv. V príprave má všetko smerovať k tomu, aby to v lige fungovalo. Dôležité je, že Liptovský Mikuláš vyhral úvodné dva kolá a získal plný počet bodov.“

Ako hokejová verejnosť dobre vie, Janko Laco sa zotavuje po operácii kľúčnej kosti. Zranil sa hneď na začiatku letnej prípravy v tíme Donbass Doneck, ktorý je nováčikom čoraz populárnejšej Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL). Kedy ho opäť uvidíme v bránke?

„Kľúčna kosť sa lieči pomalšie, skutočne treba trpezlivosť. Chcem to mať v stopercentnom poriadku, nech som si istý, že potom môžem začať naozaj naplno s rehabilitáciou a s tréningom. Na ľad by som sa chcel dostať možno koncom októbra,“ dodal Jano Laco.

Stručne... ale jasne...

( viac info po kliknutí )