StudneGolem

Dráma so šťastným koncom

pridané: 21.09.2012, 19:12:33 | počet zobrazení: 3750

V novej sezóne prvej hokejovej ligy sa hráči MHK 32 Liptovský Mikuláš dnes prvýkrát predstavili na domácom ľade. V stretnutí druhého kola privítali Topoľčany.

Liptáci potešili v utorok svojich fanúšikov vysokým víťazstvom v Považskej Bystrici. Fanúšikom chceli urobiť radosť aj dnes. Už v úvode tak mohol učiniť Holiga, jeho šanca ale gólom neskončila. Radosť na tribúny priniesla piata minúta a úvodný gól Bartíka. Mikulášania boli v tejto časti lepším tímom a druhej gólovej odmeny sa dočkali v 13. minúte – na dvakrát sa presadil Macík.

Domáci hráči boli pri chuti a v tej istej minúte zvýšil už na 3:0 Kubáň. Hosťujúca striedačka si zobrala oddychový čas, ktorý zrejme splnil svoj účel. Topoľčany znížili v 15. minúte, autorom gólu bol Mihálik. Domáci sa mohli tešiť aj štvrtýkrát, no pred gólom Mravca sa o slovo prihlásila siréna, ktorá ukončila toto dejstvo.

V prostrednej časti hry to domácim nešlo podľa predstáv. Hostia mali štyrikrát možnosť početnej výhody a dvakrát ju stopercentne zužitkovali. Najskôr v 31. minúte znižoval na 3:2 Gráčik, aby v 38. minúte vyrovnával Mihalik. O všetkom sa tak rozhodovalo v záverečnej, tretej tretine.

V nej mali domáci opäť výborný vstup. Navrátilec v domácom drese Kadura sa gólovo pripomenul po peknej akcii, ktorá prebehla 42. minúte a svoje farby opäť poslal do vedenia. O štyri minúty ho mohol napodobniť Macík, ktorého úmysel brankár Topoľčian vystihol, no na Bartíka už bol prikrátky – 5:3. V 53. minúte zvyšoval Macík a na svetelnej tabuli už svietilo 6:3. Hostia sa nevzdávali a vzápätí znížili dvoma gólmi po sebe zo zápasu sa stala dráma! Keďže do záverečnej sirény už gól nepadol, Mikulášania sa mohli tešiť z tesného víťazstva.

MHK 32 Liptovský Mikuláš – HC Topoľčany 6:5 (3:1, 0:2, 3:2)
Rozhodovali: Orolín – Pavela, Rovenský.
Divákov: 210.
Góly: 5. Bartík (Kubáň, Matejka), 13. Macík (Mezovský), 13. Kubáň (Matejka, Kuric), 42. Kadura (Mravec, Poliaček), 47. Bartík (Macík, Bača), 53. Macík (Paukovček, Bartík) - 15. Marek Mihálik (Kutňanský), 31. Gráčik (Bednárik, Hurtaj), 38. Martin Mihálik (Gál, Klačanský), 54. Marek Mihalík (Denis Mihalík, Tartaľ), 55. Gráčik (Hurtaj, Bednárik).
Liptovský Mikuláš: Bruncko – Holiga, Devečka, Mezovský, Galko, Bača, Sajko – Bartík, Paukovček, Macík, Kuric, Matejka, Kubáň, Kubovčík, Mravec, Poliaček, Pekarčík, Piatka, Kadura.
Topoľčany: Beliansky – Huba, Guričan, Petrina, Mrázik, Gál, Drahovský, Tartaľ, Kutňanský – Gráčik, Hurtaj, Bednárik, Káčer, Jozef Mihálik, Havlíček, Chlapovič, Martin Mihálik, Klačanský, Denis Mihálik, Marek Mihálik, Bystričan.

Stručne... ale jasne...

( viac info po kliknutí )