StudneGolem

Žiadne plátanie, ale poriadna oprava

pridané: 16.08.2015, 13:37:26 | počet zobrazení: 3848
Na najväčšom liptovskomikulášskom sídlisku Podbreziny sa v krátkom čase opravia dve frekventované cesty. Plátať ich by nemalo zmysel.
 
Pred voľbami do mestského zastupiteľstva som svojim spoluobčanom avizoval, že v prípade zvolenia budem presadzovať, aby sa kritické úseky ciest na Podbrezinách „neplátali“, ale opravovali veľkoplošne – to znamená, poškodený asfalt vyfrézoval v dlhšej dĺžke a následne sa položila nová, súvislá vrstva asfaltového koberca.
 
Teší ma, že môžem zvestovať potešiteľnú správu. Najneskôr do konca septembra, no podľa posledných informácií, zrejme ešte tento mesiac, sa veľkých opráv dočkajú na Podbrezinách dva úseky ciest.
 
Prvým je úsek od mosta na Opavskej ulici (známy ako Rachotilko) až po križovatku pri garážach (odbočka na Senickú, prípadne Jefremovskú ulicu). Nový povrch tu dostane 800 metrov štvorcových cesty.
 
Zanedbané sú v tomto smere aj horné Podbreziny. Opravovať sa ide križovatka ulíc Pod Slivkou/Jabloňová. Vyfrézuje sa aj cesta a časť komunikácie pri parkovisku na Jabloňovej ulici. Spolu pôjde o približne 450 metrov štvorcových plochy.
 
Mesto Liptovský Mikuláš by za tieto opravy malo zaplatiť spolu bezmála 25 000 €. Aj z tohto miesta ďakujem za pochopenie situácie a nevyhnutnosti realizovať uvedené opravy.
Aktuálny vstup na ulice Pod Slivkou/Jabloňová...
 
Frekventovaná Jabloňová ulica je v zlom stave.
 
Od tohto úseku sa bude opravovať Opavská ulica.
 
Opravená bude aj križovatka ulíc Senická a Jefremovská.

Stručne... ale jasne...

( viac info po kliknutí )