StudneGolem

Program moderných Podbrezín

pridané: 10.11.2014, 20:03:55 | počet zobrazení: 6757
Vážení spoluobčania a priatelia, dovoľujem si predstaviť Program Moderných Podbrezín, s ktorým sa v komunálnych voľbách v sobotu 15. novembra 2014 uchádzam o Vašu dôveru.
 
Kandidujem ako nezávislý kandidát. Aby som vôbec mohol kandidovať, musel som odovzdať petíciu. V nej bezmála 500 občanov súhlasilo s mojou kandidatúrou na poslanca mestského zastupiteľstva za Podbreziny, Vitališovce a Svätý Štefan.
 
Vopred ďakujem za Vašu dôveru a záujem o veci verejné na našom sídlisku i v našom mestečku.
 
PROGRAM MODERNÝCH PODBREZÍN
 
P oriadok - Sídlisko bude maximálne čisté, občania budú dopredu vedieť, kedy sa zametá, či kosí. Zametať sa budú aj vnútrobloky, nielen hlavné ťahy. Nestane sa, aby ste si našli po kosení znečistené auto či ulicu. Vybudujú sa kontajnerové státia, ktoré budú pravidelné udržiavané. Pre psíkov pribudnú samostatné smetné nádoby. Maximálny dôraz budem klásť aj na zimnú údržbu ciest a chodníkov. "Ovocníčkovia" nás nebudú strašiť na lavičkách, ktoré majú slúžiť tým, čo ich neznečistia. 
 
O ddych - Zaslúžime si žiť na pokojnom sídlisku. V spolupráci s Povodím Váhu a mimovládnymi organizáciami zvýšim starostlivosť o Smrečianku. V jej okolí pribudnú miesta na oddych. Často budem kontrolovať stav detských ihrísk, tie budú pravidelne modernizované. Využijem priestranstvo pri fitness centre na organizovanie Dňa Podbrezín - športového dňa so súťažami pre deti a vystúpeniami umelcov. Sme najväčšie sídlisko v meste, no koncert sme tu ešte nemali, všetko sa vždy konalo v centre. Samozrejmosťou je pre mňa rozšírenie lavičiek vo viacerých častiach Podbrezín.
 
D oprava - Problematika parkovania je obohranou platňou. Ak občania niektorej z bytoviek priložia ruku pri výstavbe nových parkovacích miest, budú na nich parkovať len oni (vyhradené parkovanie). V spolupráci s krajskými cestármi vybudujeme odbočovací pruh zo Žiarskej na Obslužnú ulicu. Štát budem "naháňať" a žiadať o vybudovanie kruhového objazdu pri vjazde z hlavného ťahu v Okoličnom. Most pri Opavskej ulici už nebude mať prezývku "Rachotilko", ale bude moderným mostom - práve taký si najväčšie sídlisko v Liptovskom Mikuláši zaslúži. Viem, že je to ťažká méta, ale pokúsim sa aj nájsť reč s diaľničiarmi a vybudovať zjazd a vjazd na diaľnicu pri Závažnej Porube. Prehodnotím počet spomaľovačov, najmä v úseku od novinového stánku k Opavskej ulici (4 na asi 200 metroch!).
 
B ezpečnosť - Ako autor Facebook stránky Mikulášske Krimi, ktorá má cez 8000 fanúšikov, mám podrobný prehľad o bezpečnostnej situácii na sídlisku. "Rozprávky" o stálej hliadke mestskej polície písať nejdem, bezpečnostnú situáciu musí riešiť "vyšší level" - kriminálna polícia s príslušnými bezpečnostnými zložkami. Pravidelne sa budem stretávať s policajnými funkcionármi a vás, milí spoluobčania, informovať o prijatých opatreniach a dosiahnutých výsledkoch. Na sídlisku sa musí cítiť bezpečne každý - od škôlkára po dôchodcu!
 
R ozvoj - Je potrebné opraviť most na Opavskej ulici, riešiť katastrofálny stav vnútroblokov (na mnohých miestach stále chýba asfalt!). Robiť súvislé opravy ciest, nie plátať jamy. Obyvatelia Senickej ulice sa po 20 rokoch musia dočkať asfaltovej cesty, nie betónových panelov. Zabezpečím, aby sa zvýšila bezpečnosť školákov osadením zábradlí pri chodníkoch v blízkosti škôl, rovnako i pri autobusových zastávkach. Z Podbrezín do Vitališoviec sa dostaneme bezpečne po osvetlenom chodníku, nie po tmavej ceste. Železničný podchod pri "sile" bude zrekonštruovaný a lepšie osvetlený. Podporím zriadenie prevádzky rýchleho občerstvenia - na sídlisku si nemáte kde popoludní kúpiť napríklad bagetu. Bytovkám, ktoré sa budú modernizovať, bude mesto maximálne nápomocné pri ich požiadavkách o pomoc - zateplená bytovka s rozbitým prístupovým chodníkom či chýbajúcimi lavičkami alebo neupravenou zeleňou nevyzerá reprezentatívne...
 
E konomika - Pri schvaľovaní rozpočtu nemôžeme zabúdať na to, koľko obyvateľov žije na Podbrezinách a vo Vitališovciach. Z rozpočtu mesta musí ísť každý rok na Podbreziny a do Vitališoviec primeraný balík peňazí, nielen pred voľbami... Budem strážiť, aby mestské financie neboli zbytočne vyhadzované napríklad na nezmyselnú reklamu či výstavbu bytov pre neplatičov, pričom mnohé mladé podbrezinské rodiny sa, ak chceli bývať vo vlastnom, zadĺžili na 30 rokov... Spravodlivo musíme rozdeliť aj športovcom: niektoré kluby nemôžu dostať tisícky eur aj mimo rozpočtu, pričom "malé" športy ročne nemajú ani len tú tisícku z mestskej kasy. 
 
Z dravie - Maximálne podporím snahu každého lekára, ktorý bude chcieť mať svoju ambulanciu na našom sídlisku, (v prípade záujmu) nebudem ani proti zriadeniu ďalšej lekárne. Doterajšie zdravotné stredisko pri nákupnom centre a okolie pošty bude riadne osvetlené, pribudnú pri ňom stojany na bicykle a lavičky. K lekárom sa dostanú aj mamičky s kočíkmi. Maximálne podporím každú snahu o skvalitnenie životného prostredia na sídlisku a aktivity, ktoré pomôžu skrášliť Podbreziny. Ako športový redaktor mám podrobný prehľad o práci a problémoch športových klubov. Hlavne mládeži budem nápomocný pri ďalšom rozvoji. Chodníky budú bezbariérové. 
 
I nformovanosť - Prostredníctvom svojej internetovej stránky www.michalpaska.sk budem pravidelne informovať o dianí na sídlisku i mojej práci ako poslanca. Každý podnet od vás zverejním, budete môcť sledovať stav jeho vybavenia. Do 24 hodín od rokovania zverejním na videu každé moje vystúpenie v zastupiteľstve, aby ste si mohli skontrolovať moju prácu. Každý polrok vydám informačný leták s odpočtom mojich aktivít pre sídlisko. Rád prijmem pozvanie na každú schôdzu v bytovke, športové, či kultúrne podujatie v meste. Každému klubu či organizácii pomôžem s propagáciou jeho aktivít. 
 
N ezávislosť - Rozhodnutie kandidovať na poslanca mestského zastupiteľstva som prijal po dlhej úvahe. O vašu podporu sa uchádzam v sobotu 15. novembra ako nezávislý kandidát. V zákonnej lehote som odovzdal viac ako 400 podpisov od občanov mesta, ktorí súhlasili s mojou kandidatúrou. Idem bez politického dresu, s podporou vás, mojich spoluobčanov. Za nás a moderné Podbreziny chcem poctivo pracovať ako nezávislý poslanec. 
Nezabudnite! Aj Váš hlas rozhodne v sobotu 15. novembra! Volíme tradične v Základnej škole Janka Kráľa. 

Stručne... ale jasne...

( viac info po kliknutí )