StudneGolem

Rýchle rokovanie poslaneckého zboru

pridané: 07.01.2015, 16:08:39 | počet zobrazení: 3567
Na neplánovanom zasadnutí sa dnes o 13:00 hodine v priestoroch liptovskomikulášskeho mestského úradu stretlo mestské zastupiteľstvo.
 
Z pôvodného programu „vypadla“ na návrh primátora doplňujúca voľba členov mestskej rady. K doterajším piatim členom by ďalší dvaja (na návrh opozičného poslaneckého klubu) mali pribudnúť na ďalšom zasadnutí zastupiteľstva, ktoré je naplánované na 5. februára 2014.
 
Poslanci súhlasili (24 bolo za, jeden sa zdržal) so zmenou v komisii životného prostredia a zdravia, v ktorej Rudolfa Pada nahradila Jana Júdová. 
 
Riešila sa aj problematika zástupcov mesta v spoločnostiach, v ktorých má mesto účasť. Keďže poslankyňa Smiešna nechcela byť v dozornej rade Televízie Liptov, a.s., jej tretím členom sa stal poslanec Boďa. Ďalšie zmeny (oproti predchádzajúcemu rokovaniu) súviseli s presným názvom jednotlivých spoločností. V tomto bode diskutovali poslanci J. Bobák, Čefo a Vinčur. Za hlasovalo 17 poslancov, dvaja boli proti, šiesti sa zdržali.
 
V interpeláciách vystúpili poslanci J. Bobák, Székely, Nemec, Vinčur, Trizna a Kultán. Ja som tentoraz nevystupoval, pretože problémy, ktoré bolo treba riešiť od ostatného rokovania poslaneckého zboru, som riešil operatívne so zodpovednými pracovníkmi. 
 
Išlo o vyvalenú dopravnú značku upozorňujúcu na priechod pre chodcov pri nákupnom centre na Podbrezinách, nefungujúce pouličné osvetlenie a chýbajúcu sklenenú výplň na autobusovej zastávke na „dolných“ Podbrezinách. O týchto aktivitách som informoval prostredníctvom Facebooku.
 
Vzhľadom na menší počet bodov než obvykle trvalo dnešné rokovanie poslaneckého zboru len 50 minút. 

Dokumenty na stiahnutie

Stručne... ale jasne...

( viac info po kliknutí )