StudneGolem

Odídu spomaľovače do zabudnutia?

pridané: 21.12.2014, 20:19:50 | počet zobrazení: 4232
Dva zo spomaľovačov na Podbrezinách už podľa môjho názoru neplnia svoj význam, most „Rachotilko“ na Opavskej ulici je v katastrofálnom stave.
 
V piatok 19. decembra sa uskutočnilo rokovanie mestského zastupiteľstva. Ako som avizoval pred voľbami, vždy vás budem informovať o tom, čomu som na konkrétnom rokovaní poslaneckého zboru venoval.
 
V interpeláciách som tentoraz riešil katastrofálny stav mosta na Opavskej ulici, ktorý je neslávne známy ako „Rachotilko“. Poukázal som aj na nulovú vianočnú výzdobu na najväčšom liptovskomikulášskom sídlisku. Riaditeľa Verejnoprospešných služieb som požiadal o opravu poškodenej dlažby na pešej zóne a odstránenie „pozostatku“ lavičky a hojdačky vo vnútrobloku na ulici Kemi.
 
Na Brezovej ulici bolo vybudované nové parkovisko, no novo osadená lampa nesvieti (oproti minulosti) na vedľajšie parkovisko (pred bytovkou oproti fitku). Požiadal som aj o odstránenie dvoch spomaľovačov – na Obslužnej ulici a cestou k mostu na Opavskej ulici. Vedenie mesta sa všetkými pripomienkami bude zaoberať, ja vás samozrejme o ich riešení budem informovať. 
 
Podrobnejšie o jednotlivých bodoch hovorím vo videu, ktoré si môžete pozrieť na konci článku. Jeho súčasťou sú aj fotografie, ktoré boli odprezentované na rokovaní poslaneckého zboru.
 
V krátkosti z ostatného priebehu rokovania. Schválená bola zmena uznesenia v súvislosti s Televíziou Liptov. Komisie pri mestskom zastupiteľstve majú nových členov, ja som sa stal predsedom komisie kultúry. K zmenám došlo aj pri zástupcoch mesta v orgánoch spoločností, ktorých má mesto účasť. Bol som zvolený za člena dozornej rady Televízie Liptov, a.s.
 
Poslanci schválili aj plat zástupcovi primátorovi mesta, ktorým je Rudolf Urbanovič. Odvolaný ku koncu tohto roka (na základe listu, ktorým sa sám vzdal funkcie) bol riaditeľ Verejnoprospešných služieb Jozef Klepáč.
 
V ďalších dvoch bodoch zastupiteľstvo schválilo jedno „školské“ všeobecno-záväzné nariadenie a vyhovelo protestu prokurátora. Opätovne bolo prijaté používanie dizajn manuálu mesta Liptovský Mikuláš.
 
Podrobnejšie informácie o jednotlivých bodoch rokovania si pozrite tu (posledné rokovanie).

Stručne... ale jasne...

( viac info po kliknutí )