StudneGolem

Zima je v plnom prúde, výtlky na cestách tiež

pridané: 13.02.2012, 00:00:00 | počet zobrazení: 3473

Extrémne nízke teploty počas tohtoročnej zimy sa už stihli podpísať aj na stave našich ciest. Vodiči by mali zvýšiť opatrnosť, aby sa nepopulárnym výtlkom vyhli.

Uplynulé týždne veru našim cestám neprospeli. Extrémne zimy, ktoré Liptov ovládali a stále ovládajú, sa podpísali aj pod vznik výtlkov. Ako je známe, tie sa tvoria keď často sneží, mrzne a prší. Takže toto obdobie v Liptovskom Mikuláši je na ich vznik priam ideálne.

Čo je najhoršie, tuhé zimy, ktoré sú aj počas dňa, znemožňujú prakticky akúkoľvek opravu väčšieho rozsahu. Robiť s asfaltom pri mínus dvadsať je nemysliteľné, zaplátanie výtlkov napríklad štrkovou drťou vydrží na frekventovanej ceste len pár hodín...

Zostáva len dúfať, že na jar, keď budú vytvorené všetky podmienky, budú výtlky v čo najkratšom možnom čase opravené. Už teraz robia deravé cesty vrásky vodičom prakticky všade. V Liptovskom Mikuláši ide napríklad o hlavný ťah na najväčšie sídlisko Podbreziny, jamy sú aj po sídliskách. Nevyhol sa im hlavný ťah mestom, či (ako dokazujú fotografie) , veľmi využívaná odbočka z Garbiarskej na Hollého ulicu (k Hypernove).

NÁZOR, DOTAZ, POSTREH, ODKAZ PRE AUTORA? KLIKNITE SEM.

Stručne... ale jasne...

( viac info po kliknutí )