StudneGolem

Medveď zaútočil na turistickom chodníku nad Pribylinou

pridané: 01.04.2024, 08:15:00 | počet zobrazení: 1909
Na manželský pár na turistickej trase v lokalite „Suchý Hrádok koliba“, približne sedem kilometrov od intravilánu obce Pribylina, zaútočil včera okolo 17:00 hod medveď. Mužovi pri útoku ľahšie poranil nohu.
 
„Zásahový tím pre medveďa hnedého Štátnej ochrany prírody SR bol privolaný na miesto a v spolupráci s políciou vykonali obhliadku lokality. Manželský pár stredného veku až do ich príchodu čakal v neďalekej kolibe, kde sa pred útočiacim medveďom schoval. Nakoľko išlo o menšie poranenie, muž bol po ambulantnom ošetrení prepustený do domácej liečby,“ informovala Štátna ochrana prírody SR.
 
Manželský pár bol na turistike so psom. „Na oddychovom mieste pri studničke pod vrchom Suchý Hrádok sa zastavili a muža náhle prekvapil približujúci sa dospelý jedinec medveďa hnedého, ktorý ho pri úteku cez drevený plot zranil na dolnej končatine. Dvojica sa následne ukryla v neďalekej kolibe,“ dodala Štátna ochrana prírody SR.
 
Zásahový tím ŠOP SR kontaktoval vedenie obce Pribylina, ktorá vyzvala obyvateľov ako aj návštevníkov obce k zvýšenej opatrnosti.
 
Medveď zaútočil na turistickom chodníku nad Pribylinou
Ilustračná fotografia

Stručne... ale jasne...

( viac info po kliknutí )