StudneGolem

Na priechody v meste si posvietime lepšie!

pridané: 09.11.2017, 20:32:30 | počet zobrazení: 4483
Viac ako 50 priechodov pre chodcov na území mesta Liptovský Mikuláš bude svietiť výraznejšie ako doteraz.
 
Pred viac ako 2 rokmi som inicioval výraznejšie osvetlenie priechodu pre chodcov „pri sile“ – ide o frekventovaný priechod, ktorý okrem chodcov využíva aj mnoho cyklistov. Výmena bola skutočne jednoduchá – dovtedajšie „klasické“ žlté svetlo bolo vymenené za výraznejšie biele. Žiadne osadenie nových stĺpov, projekt, či povolenie... Nič. Len výmena žltého svetla za biele. Vlani som rovnakým spôsobom požiadal o výmenu svietidla na priechode pre chodcov medzi budovou polikliniky a hotelom Jánošík.
 
Keďže priechodov v celom Liptovskom Mikuláši, ktoré by si zaslúžili výraznejšie osvetlenie, sú desiatky, prišiel som na Mestský úrad v Liptovskom Mikuláši (odbor dopravy) s myšlienkou výraznejšieho osvetlenia priechodov pre chodcov. Mesto s mojim projektom súhlasilo a už v najbližšom čase bude v Starom Meste, na Podbrezinách, v Liptovskej Ondrašovej, na Nábreží i v Demänovej výraznejšie osvetlených viac ako 50 priechodov pre chodcov.
 
Opakujem: projekt je skutočne jednoduchý a finančné náklady minimálne. „Klasické“ žlté svetlo sa vymení za výraznejšie biele. Žiadne peniaze na projekty, žiadne osadenie nových stĺpov – využijeme jestvujúce.
 
Verím, že tento projekt prispeje k zvýšeniu bezpečnosti cestnej premávky v Liptovskom Mikuláši, i keď, na prvom mieste vždy musí byť akceptovanie pravidiel cestnej premávky.
 
Zoznam priechodov pre chodcov, ktoré budú výraznejšie osvetlené, nájdete v prílohe na konci textu.
Skúška na Dubovej ulici na Podbrezinách. 
 
Zoznam priechodov pre chodcov, ktoré budú výraznejšie osvetlené, nájdete nižšie.

Dokumenty na stiahnutie

Stručne... ale jasne...

( viac info po kliknutí )