StudneGolem

Vrahovia taxikára už mieria do basy

pridané: 04.07.2014, 12:58:34 | počet zobrazení: 5652
Senát Špecializovaného trestného súdu v Banskej Bystrici dnes dal svojim rozsudkom bodku za prípadom, ktorý šokoval celé Slovensko.
 
Trojica mladíkov zavraždila taxikára v decembri minulého roka v chatovej oblasti za obcou Dúbrava. Príslušníkom liptovskomikulášskej kriminálnej polície sa trojicu podozrivých podarilo rýchlo vypátrať. 
 
V júni prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry podal na Špecializovaný trestný súd návrh na schválenie dohody o vine a treste. Súd ju dnes schválil, voči nej sa nie je možné odvolať. Tresty pre trojicu sú teda definitívne.
 
Túto dohodu o vine a treste súd schválil:
 
Mladistvý A. M.: trest v hornej polovici trestnej sadzby 12 rokov 6 mesiacov, s úľavou – zaradenie do ústavu na výkon trestu so stredným stupňom stráženia. (sadzba 7 – 15).
 
Mladistvý A. P.: trest v hornej polovici trestnej sadzby 12 rokov 6 mesiacov, s úľavou – zaradenie do ústavu na výkon trestu so stredným stupňom stráženia. (sadzba 7 – 15).
 
O. D.: trest 17 rokov a 8 mesiacov so zaradením do ústavu na výkon trestu so stredným stupňom stráženia (sadzba 25 rokov alebo doživotie) a ochranný dohľad na dva roky. (Výšku trestu ovplyvnila skutočnosť, že bol prvý, ktorý sa odhodlal spolupracovať s políciou ihneď po zadržaní a usvedčil všetkých páchateľov, ktorí sa následne tiež ku skutku v plnom rozsahu priznali.)
Taxikári si zabitého kolegu uctili aj poslednou jazdou...

Stručne... ale jasne...

( viac info po kliknutí )