StudneGolem

Nehryzie vás svedomie?!

pridané: 13.11.2013, 16:15:01 | počet zobrazení: 6941
Je smutné, že niekto sa pravdepodobne chcel priživiť na tom, čo by pre každého z nás malo byť samozrejmé – pomôcť človeku, ktorý potrebuje pomoc.
 
V piatok 8.11.2013 sa pri dopravnej nehode na Nábreží zrazili dve osobné autá. Jedno z nich narazilo do budovy, vodička potrebovala okamžitú pomoc, pretože v aute zostala v bezvedomí.
 
V čase nehody práve na bicykli prechádzal okolo jeden z príslušníkov Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Liptovskom Mikuláši. Ani na sekundu nezaváhal: vypol motor, vykopol sklo na zadných dverách auta, vošiel dnu – žena nejavila známky života. Zafixoval jej hlavu, pre podozrenie na poranenie krčnej chrbtice kričal s prosbou o pomoc na okoloidúcich. Následne ju za ich pomoci vytiahol z auta. Privolal aj kolegov hasičov. Tak, ako sa na skutočného profesionála a človeka patrí.
 
Veľmi ma zamrzelo, keď som si na viacerých internetových portáloch v uplynulých dňoch prečítal iný opis tejto záchrannej akcie. S iným záchrancom v hlavnej úlohe, ktorému sa za jeho hrdinský čin poďakoval aj jeho zamestnávateľ. Chcel sa niekto len priživiť na nešťastí niekoho iného?! Nechávam na zamyslenie každého z vás...
 
Aj touto cestou ďakujem pánovi hasičovi za jeho profesionálny prístup. Mňa však vôbec neprekvapil, prácu hasičov poznám ozaj detailne a nesmierne si ju vážim a obdivujem ju.
 
Tento postreh by mal skôr prinútiť zamyslieť sa tých, ktorí urobili hrdinu z niekoho, kto ním, v tomto prípade, bohužiaľ nebol...
 
Vodičke auta prajem skoré uzdravenie.
 
PS: Zámerom článku nie je niekoho poškodiť, prípadne z niekoho, kto o to nestojí, robiť hrdinu, ale uviesť na pravú mieru informácie, ktoré boli prezentované v niektorých médiách.

Doplnené 14.11.2013 o 8:40 hod

Záchrana ženy: Prvú pomoc jej poskytuje spolu s kolegami aj hasič, ktorý v čase nehody prechádzal okolo na bicykli (je opretý o budovu). Foto: Vlado Rády

Stručne... ale jasne...

( viac info po kliknutí )