StudneGolem

Namiesto trávnika bude medzi bytovkami parkovisko

pridané: 20.10.2013, 22:15:37 | počet zobrazení: 3954
Pomôcť vyriešiť kritickú situáciu s parkovaním na najväčšom liptovskomikulášskom sídlisku Podbreziny má výstavba 44 parkovacích miest. S prácami sa začalo v závere toho týždňa.
 
Ťažké mechanizmy Verejnoprospešných služieb začali vo štvrtok naplno pracovať (pozri video) medzi bytovkami na Opavskej a Senickej ulici na Podbrezinách. Na trávniku, ktorým doteraz jedine prechádzali psíčkari so svojimi miláčikmi, začala sa výstavba prepotrebných parkovacích miest. 
 
Ako je známe, aj v tejto časti sídliska je najmä vo večerných hodinách problém nájsť „flek“ na parkovanie. Verím, že nové parkovacie plochy situáciu aspoň trochu vylepšia.
 
Rozpočet na túto investičnú akciu mikulášskej radnice je 100-tisíc eur. „V tomto roku nám mesto poskytlo prvých 50-tisíc, ktoré chceme využiť v rámci prvej fázy na výstavbu čo najväčšieho počtu jednotlivých parkovacích miest. Prípadné dobudovanie, osvetlenie parkoviska a cestu plánujeme dokončiť na jar budúceho roka,“ cituje internetová stránka mesta Jozefa Klepáča, riaditeľa Verejnoprospešných služieb.
Lokalita pred začiatkom výstvaby. 
Práce sú už v plnom prúde.

Stručne... ale jasne...

( viac info po kliknutí )