Najčítanejšie
Obrovská tragédia: hotel zhorel do tla, hosť zomrel
pridané: 06.10.2015 06:29:12
počet zobrazení: 34370
Liptov v strachu: voda zanechala poriadnu spúšť
pridané: 29.04.2017 09:44:20
počet zobrazení: 28723
Streľba a zásah kukláčov v meste!
pridané: 05.08.2014 19:13:38
počet zobrazení: 26000
V noci zavraždili taxikára
pridané: 15.12.2013 01:16:53
počet zobrazení: 24035
Motorkár náraz do traktora neprežil
pridané: 09.08.2015 16:16:13
počet zobrazení: 19524
Majte sa na pozore! Vykradli ďalšie byty
pridané: 16.10.2018 20:30:45
počet zobrazení: 19379
Na fare našli mŕtveho farára
pridané: 14.02.2014 22:53:30
počet zobrazení: 19059
Po nehode dvaja mŕtvi, jeden muž v aute uhorel
pridané: 24.03.2018 03:54:05
počet zobrazení: 18319
Bleskovky
25.05. 21:52:57: Kamaráti oslavujú: Riško Šopor má 40, Jožko Pavlovič o desať menej: všetko najlepšie vinšujem, páni!
23.05. 19:45:46: Veľký úspech pre náš región: primátora Liptovského Hrádku Branislava Trégera jednoznačne zvolili za predsedu Združenia miest a obcí Slovenska.
18.05. 13:35:51: Pred 13:00 hodinou došlo na Revolučnej ulici k stretu osobného auta s motorkárom, ten skončil v opatere záchranárov.
18.05. 13:33:55: Pred polnocou nielen profesionálni, ale i dobrovoľní hasiči zasahovali v akvaparku, horelo v reštauračnej časti, príčinu vzniku požiaru vyšetrujú.
13.05. 17:13:52: Správa povodia horného Váhu čistila v 6 lokalitách na Podbrezinách a vo Vitálišovciach Smrečianku od naplavenín a iného neporiadku.

dnes je: Pondelok, 27.5.2019 aktuálny čas:

Griňďaj na vianočnom Džefremi stole nemôže chýbať

pridané: 18.12.2011 00:00:00 | počet zobrazení: 2586

V uplynulých dňoch ste ma viacerí oslovili s tým, aby som predviedol aj niečo zo svojho kuchárskeho umenia. Prinášam teda recept na delikatesu, ktorá nemôže chýbať na mojom štedrovečernom stolci.

Griňdaj s patkaním mäsom a kukuricou v jarabinovej šťave. To je chuťovečka, po ktorej sa budete oblizovať ešte na Silvestra, prípadne i na Troch kráľov. Príprava je veľmi jednoduchá, zvládne ju i ten, čo nedral školské lavice slávnej „hotelovky“ v LM city.

Na Smrečianke chytíte griňďaja, s ktorým nemusíte robiť absolútne nič, len ho desať minút podusíte vo vriacej vode. Z patkaňa, ktorého vám ochotne poskytnú z niektorej osád na východnom Slovensku, odštiknete chvost. Kukuricu nájdete pri každej väčšej ceste, odtrhnite a bežte. Jarabinovú šťavu vám darujú naši spoluobčania, ktorí na jeseň vyzbierali a predali stovky kíl jarabiny – zbierali ju aj na Džefremi.

V podstate týmto už je delikatesa hotová, stačí ju už len naporcovať na tanier a podávať. Ako aperitív odporúčam vínko Hradná svieca. Časť postupu nájdete aj vo fotogalérii pod článkom.

DOBRÚ CHUŤ :-)

dátum:
strany:
Michal Paška | mobil: 0907 278 740 | web: www.michalpaska.sk | e-mail: michalpaska@gmail.com