StudneGolem

V autobuse ako sardinky, zasahovať musela záchranka

pridané: 21.11.2011, 00:00:00 | počet zobrazení: 3370

Poznáte to viacerí, pri rannej špičke sa v autobusoch MHD o žiadnej kultúre cestovania hovoriť nedá. Dnes ráno na to doplatila mladá žena. V autobuse odpadla, zasahovať musela záchranka.

Autobus linky číslo 8 (odchod z horných Podbrezín o 7:30 hod) bol dnes ráno natrepaný do prasknutia. Nič nezvyčajné. Ľudia natlačení, kúrenie zapnuté naplno, o vetraní a tým pádom aj čerstvom vzduchu v autobuse cestujúci mohli len snívať. Už z „dolnej“ zastávky bol autobus plný, ďalší cestujúci ale nastúpili aj v Okoličnom i pri sile. Totálna plnka.

Na Textilke (pri Lidli) sa z autobusu ozval krik. Dvere sa otvárajú, pohotoví a duchaprítomní cestujúci vynášajú z autobusu mladú ženu. V autobuse odpadla. Situácia bola vážna, všetko nakoniec skončilo príchodom záchranárov, ktorí ženu odviezli do nemocnice. O meškaní a tým súvisiacej nervozite v autobuse počas čakania na záchranku sa nebudem zmieňovať.

Nie je žiadnym tajomstvom, že Mestská autobusová doprava v Liptovskom Mikuláši „žije“ z Podbrezinčanov. Práve obyvatelia nášho sídliska využívajú autobusy najčastejšie. Nezaslúžili by si, aby cestovali kultúrnejšie?

Stručne... ale jasne...

( viac info po kliknutí )