StudneGolem

Tatra express zastavuje už aj v Okoličnom

pridané: 27.09.2020, 09:54:10 | počet zobrazení: 2512
Ak ste doteraz na cestu napríklad z Liptovského Hrádku do Liptovského Mikuláša (či v opačnom smere) využívali autobusovú linku z Popradu do Liptovského Mikuláša (dopravca SAD Poprad), na zastávke v Okoličnom nezastavovala.
 
To bolo veľkou nevýhodou najmä pre obyvateľov Okoličného a Podbrezín, keďže najbližšia zastávka bola pri Lidli na Ulici 1. Mája.
"Oddychujúci" autobus na autobusovej stanici v Liptovskom Mikuláši. Foto: autor
 
Dopravcu som oslovil s požiadavkou, aby spoje na tejto linke (v obidvoch smeroch) zastavovali aj v Okoličnom. Dôvodil som najmä faktom, že v Okoličnom zastavujú všetky autobusy prímestskej autobusovej dopravy (dopravca ARRIVA Liorbus) a že zastávka je dôležitá najmä pre obyvateľov Okoličného a Podbrezín, ktoré sú najväčším sídliskom v Liptovskom Mikuláši.
 
Potešilo ma, že dopravca zareagoval kladne a od septembrovej úpravy cestovných poriadkov je na linke Poprad – Liptovský Mikuláš (a späť) zaradená aj autobusová zastávka v Okoličnom.
 
Cestovný poriadok platný do septembra: bez zastávky v Okoličnom
 
Cestovný poriadok platný od septembra: aj so zastávkou v Okoličnom
Michal Paška
(autor je poslancom Mestského zastupiteľstva v Liptovskom Mikuláši za mestskú časť Podbreziny, Vitališovce a Svätý Štefan. 
Od 1.1.2018 je členom komisie dopravy Zastupiteľstva Žilinského samosprávneho kraja).

Stručne... ale jasne...

( viac info po kliknutí )