StudneGolem

Medvede na dvoch miestach videli aj počas tejto noci

pridané: 23.06.2020, 14:05:32 | počet zobrazení: 8205
Vo viacerých lokalitách v regióne je v tomto období problém s pohybom medveďa hnedého po uliciach najmä v neskorých večerných a v nočných hodinách.
 
Jeden z dvoch aktuálnych prípadov bol zaznamenaný a aj zdokumentovaný dnes asi dve hodiny po polnoci v Liptovskom Hrádku. Obyvateľ videl medveďa na ulici Fraňa Kráľa, následne informoval mestskú políciu. Tá oslovila zásahový tím pre medveďa hnedého, ktorý je už niekoľko dní v regióne. V čase telefonátu bol zásahový tím na monitoringu v susednej obci Liptovská Porúbka, medveď ušiel ešte pred jeho príchodom.
 
Dnes v nočných hodinách bola medvedica s malými spozorovaná a nafilmovaná z auta aj pod obcou Veterná Poruba. To je len niekoľko sto metrov od najväčšieho sídliska v Liptovskom Mikuláši Podbreziny a mestskej časti Vitálišovce.
 
Aj vyššie spomínaná obec Liptovská Porúbka má v poslednom čase bohaté skúsenosti s návštevami medveďa. Obyvatelia jeho pohyb niekoľkokrát nafotografovali či nafilmovali a následne zverejnili na sociálnej sieti. „Upozorňujeme občanov a návštevníkov obce Liptovská Porúbka na voľný pohyb medveďa hnedého najmä vo večerných a nočných hodinách. Z dôvodu vlastnej bezpečnosti, prosíme občanov o zvýšenú opatrnosť pri pohybe v obci a jej okolí. Zároveň Vás prosíme o oznámenie prípadného stretu s medveďom hnedým,“ upozorňuje obec na svojej internetovej stránke.
 
Rovnaké skúsenosti majú i v obci Závažná Poruba. Medveď tam takisto navštívil nádoby na komunálny odpad na Poľnej i Lesnej ulici, o čom obec informovala prostredníctvom svojej internetovej stránky.
Medveď na ulici Fraňa Kráľa v Liptovskom Hrádku.
Foto: mestská polícia Liptovský Hrádok

Stručne... ale jasne...

( viac info po kliknutí )