StudneGolem

Prvý zápas play off na výbornú aj vďaka fans

pridané: 11.02.2013, 10:09:04 | počet zobrazení: 3076

V úvodnom dueli play off prvej hokejovej ligy dokázali hráči MHK 32 Liptovský Mikuláš vyhrať na ľade Michaloviec po predĺžení. Za víťazstvom ich hnali aj verní fanúšikovia.

Dvadsiatka fanúšikov MHK 32 Liptovský Mikuláš nabrala v nedeľu na obed smer Michalovce aby videla svojich obľúbencov v prvom zápase play off našej druhej najvyššej hokejovej súťaže. Po bezproblémovej ceste sa Liptáci medzi 2250 divákmi rýchlo udomácnili a počas celého zápasu ich bolo poriadne počuť (viď video na konci článku).
 
Hoci Michalovce strelili v úvodných siedmich minútach dva góly, zverenci Dušana Halahiju rozhodne nezložili zbrane. Paukovček ukázal v sebe bojovníka, našiel Kubáňa, ktorý pekne znížil a s gólovou radosťou sa podelili aj s fanúšikmi. Ešte väčšia radosť medzi Liptákmi zavládla po umiestnenej strele Sajka z väčšej vzdialenosti, ktorá v 24. minúte znamenala vyrovnanie 2:2.
 
Diváci sa rozhodne nenudili a už o minútu Palovčík poslal svoje farby do vedenia. Potom ale prišli veľké chvíle výborne hrajúceho Paukovčeka, ktorý dvoma gólmi zabezpečil stav 3:4 na svetelnej tabuli. Gólové „rodeo“ však pokračovalo aj vďaka skúsenému Šechnému, ktorý vyrovnával v 33. minúte. Po tomto góle Palka v mikulášskej bránke vystriedal Bruncko. Nezlomní Liptáci boli opäť vo vedení v 36. minúte – čo nevyšlo Paukovčekovi, dorazil do siete Bartík. Domáci vyrovnali už o minútu.
 
Hoci sa záverečná tretina rozhodne nedala označiť za nudnú, diváci v nej gól nevideli. Na rad tak prišlo predĺženie, v ktorom o osude zápasu rozhodol Kuric. Neustrážila ho ani dvojica michalovských obrancov a ukážkovo našiel odkrytú časť bránky. Radosť hráčov i fanúšikov bola obrovská! Séria pokračuje druhým duelom dnes o 17:00 hodine na michalovskom ľade.
 
HK Dukla Michalovce - MHk 32 Liptovský Mikuláš 5:6 po predĺžení (2:1, 3:4, 0:0 - 0:1) - stav série: 0:1
Góly: 5. Palovčík (Opatovský, Fajčák), 7. Fajčák (Palovčík, Opatovský), 25. Palovčík (Opatovský, Fajčák), 33. Šechný (Rusnák), 37. Fajčák (Opatovský) – 15. Kubáň (Paukovček, Galko), 24. Sajko (Bartík, Paukovček), 26. Paukovček (Bartík, Kledrowetz), 30. Paukovček (Kubáň, Bartík), 36. Bartík (Paukovček, Kubáň), 62. Kuric (Bača).
Liptovský Mikuláš: Palko (33. Bruncko) – Holiga, Kledrowetz, Bača, Galko, Mezovský, Klepáč, Duriš, Sajko – Bartík, Paukovček, Kubáň, Piatka, Češík, Poliaček, Kuric, Mravec, Uhrík, Kubovčík, Matejka. 

Stručne... ale jasne...

( viac info po kliknutí )