StudneGolem

Rýchlik sa zrazil s posýpačom, rušňovodič zomrel!

pridané: 23.01.2013, 21:35:45 | počet zobrazení: 11132

Mimoriadne rušno bolo na železnici! Okolo 21:00 hodiny došlo k zrážke posýpacieho vozidla cestárov s rýchlikom InterCity!

Nešťastie sa odohralo na železničnom priecestí pred vstupom do obce Beňadiková. Rýchlik InterCity smerujúci z Bratislavy do Košíc sa zrazil s cestárskym vozidlom, ktoré je po zrážke značne poškodené.

Nehoda si vyžiadala život 50-ročného rušňovodiča, ktorý zostal zakliesnený v rušni a následkom zranení podľahol. Čestujúci sa v rýchliku nezranili. Na mieste zasahovali záchranári a na štyroch vozidlách ôsmi hasiči z Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Liptovskom Mikuláši.

Podľa predbežných informácií došlo na priecestí k poruche posýpača. Ten zostal stáť na koľajniciach a došlo k zrážke s rýchlikom. Jeho 55-ročný vodič z auta stihol vyskočiť. Doprava bola zastavená do 2:30 hodiny na oboch koľajach, potom bola presmerovaná na prvú koľaj. Hmotnú škodu na vlakovej súprave odhadli na 70 000 tisíc eur, na posýpači na 10 000 eur.

„Prípad prevzal vyšetrovateľ, ktorý už začal trestné stíhanie vo veci prečinu všeobecného ohrozenia. Na mieste boli prítomní znalec z odboru dopravy, inšpektori bezpečnosti železničnej dopravy. Okolnosti nešťastia sú predmetom ďalšieho vyšetrovania,“ informovala krajská policajná hovorkyňa Jana Balogová.

Článok bol aktualizovaný o 23:04 a 11:58 hodine, foto bolo pridané 24.1.2013 o 0:21 hodine, video o 16:31 hodine.

Foto: Vlado Rády

Foto: Vlado Rády

Foto: Vlado Rády

Foto: Vlado Rády
 

Stručne... ale jasne...

( viac info po kliknutí )