StudneGolem

Fantastickí fans sa tešia: Mikuláš zdolal Spišiakov

pridané: 18.01.2013, 19:05:42 | počet zobrazení: 3090

V stretnutí 38. kola prvej hokejovej ligy dnes hostili hráči Liptovského Mikuláša na domácom ľade súpera zo Spišskej Novej Vsi. Išlo meranie síl šiesteho a druhého celku tabuľky.

Ešte pred duelom sa ľad odel do slávnostného šatu. Kluboví činovníci zablahoželali dvom známym odchovancom mikulášskej hokejovej brankárskej školy – Petrovi Ondrejkovi a Ľubomírovi Baburovi. Prvý menovaný oslavuje šesťdesiatiny, druhý je o desať rokov mladší.

Ale poďme k zápasu. Jeho úvod domácim určite nevyšiel podľa predstáv, pretože Spišiaci otvorili skóre už po 19 sekundách zásluhou Krempaského, ktorý Bruncka prekonal zblízka. V Mikuláši sa hral rýchly duel, domáci sa rozhodne nechceli zmieriť s nepriaznivým skóre. Odpoveď v podaní Devečku prišla v 11. minúte, keď vyrovnal po delovke od modrej čiary pri vylúčení hosťujúceho Klingu.

Spišiaci sa opäť dostali do vedenia aj v druhej tretine, stalo sa tak po pol hodine hry. Na lavici hanby sedel Galko, Horváth využil zakrytý výhľad domáceho brankára a nekompromisne umiestnil puk do ľavého vinkla. Domáci hnaný výborným fanklubom sa nevzdávali. V 37. minúte Paukovček nepremenil nariadené trestné strieľanie a v závere po Macíkovej prihrávke pálil z blízka do Kotvana.

Paukovček mal ale prsty v druhom góle hráčov Liptovského Mikuláša. V 44. minúte krásne nahral Klepáčovi, ktorý využil odkrytý priestor v Kotvanovej bránke. Liptáci hnaní hlasivkami najvernejších sa tešili v 53. minúte, keď Macík tečoval do bránky puk od Klepáča a prvýkrát v zápase poslal domáce farby do vedenia. Šancu na zvýšenie mal v 55. minúte Bartík, ktorý si nakorčuľoval pred brankára hostí, no ten puk v poslednej chvíli vyrazil.

Minútu a 32 sekúnd hostia pred koncom odvolali brankára a ich cieľ bol jasný - vyrovnať. Nepodarilo sa im to, po 11 sekundách zasunul puk do prázdnej bránky Bartík. V Mikuláši sa tak oslavovalo víťazstvo.
 

MHK 32 Liptovský Mikuláš – HK Spišská Nová Ves 4:2 (1:1, 0:1, 3:0)
Góly: 11. Devečka (Klepáč, Paukovček), 44. Klepáč (Paukovček, Macík), 53. Macík (Klepáč, Paukovček), 59. Bartík (Uhrík)  - 1. Krempaský (Klinga, Jánošík), 31. Horváth (Gonda, Kohutiar)
Rozhodovali: Novák – Drblík, Nosek.
Divákov: 547.
Liptovský Mikuláš: Bruncko – Klepáč, Mezovský, Bača, Kledrowetz, Sajko, Duriš, Devečka, Holiga – Kuric, Paukovček, Macík, Bartík, Mravec, Uhrík, Kubáň, Matejka, Poliaček, Kubovčík, Pawelski, Galko.
Spišská Nová Ves: Kotvan – Novák, Horváth, Vartovník, Džerenga, Malina, Nitriansky – Jánošík, Klinga, Krempaský, Findura, Prokop, Homa, Hamrák, Gonda, Kohutiar, Giľák.

Video bolo pridané o 21:45 hod.

Stručne... ale jasne...

( viac info po kliknutí )