StudneGolem

Náročný, no úspešný víkend dorastu

pridané: 02.12.2012, 12:31:04 | počet zobrazení: 3165

Mikulášski hokejoví dorastenci z MHK 32 majú za sebou náročný, no úspešný víkend. V sobotu doma porazili Košice 8:5, dnes ich opäť na domácom ľade čakal súper zo Spišskej Novej Vsi.

Domáci mali šancu už v 3. minúte, so strelou Jakuba Sukeľa si brankár hostí ešte poradil. Prvá tretina bola vyrovnaná, v úvode to bolo aj so šancami skromnejšie. Hostia mali veľkú príležitosť v 12. minúte. Po chybe mikulášskeho obrancu sa uvoľnil Hamráček, ale Pútec v bránke vynikol. Radosť na domácu striedačku priniesla v 14. minúte ukážková spolupráca talentovaných bratov Sukeľovcov, keď po prihrávke Matúša skóroval po tvrdej strele Jakub. Spišiakom sa podarilo do prvej sirény vyrovnať, keď využili pobyt Baču na trestnej lavici.

O všetkom rozhodlo prostredné dejstvo. Na jeho začiatku Liptáci nevyužili presilovku piatich proti trom. Obrovský tlak domácich nastal od 24. minúty a diváci sa rozhodne mali na čo pozerať. Mladí Mikulášania strelili päť utešených gólov. Ich autormi postupne boli Oško, Florek, Jakub Sukeľ, Struška a Žiak. Spišská Nová Ves sa nevzdávala, v 34. minúte musel Pútec niekoľkokrát podržať svoj mančaft.

V poslednej tretine sa akoby zmierili s pohodlným náskokom. Šancí ma obdivoch stranách bolo minimálne. Keď sa predsa len vyskytla, skončila gólom: v 55. minúte zvýšil na 7:1 Nemec. V 56.minúte Niňaj nevyužil nariadené trestné strieľanie. 46. sekúnd pred záverečnou sirénou upravil na konečných 8:1 strelou od modrej Pagáčik. Víťazstvo Mikulášanov je vzhľadom na výkon najmä v druhej tretine zaslúžené.  

MHK 32 Liptovský Mikuláš – HK Spišská Nová Ves 8:1 (1:1, 5:0, 2:0)
Góly: 14. Jakub Sukeľ(Matúš Sukeľ), 24. Oško (Žiak), 25. Florek (Moravčík, Pavlikovský), 26. Jakub Sukeľ (Matúš Sukeľ, Dunčko), 35. Struška (Szabo, Pavlikovský), 36. Žiak (Oško, Dunčko), 55. Nemec (Jakub Sukeľ, Pagáčik), 60. Pagáčik (- 16. Kyčák (Giľák, Zakopjan).
Rozhodovali: Jakubec, Pleva, Paulíny.
Divákov: 80.
Liptovský Mikuláš: Pútec – Špirko, Pagáčik, Moravčík, Pavlikovský, Škandera, Bača, Matejovie, Nemec – J. Sukeľ, M. Sukeľ, Niňaj, Struška, Szabo, Florek, Dunčko, Oško, Žiak, Sitek.
Spišská Nová Ves: Surák (26. Dušenka) – Zakopjan, Kyčák, Bdžoch, Gajan, Hoščuk, Knižka, Karafa, Mintál – Ondov, Giľák, Hamráček, Zwick, Garay, Ludányi, Volčko, Štrauch, Chmeľ, Lesňák.

Stručne... ale jasne...

( viac info po kliknutí )