StudneGolem

Prečo za parkovanie pri nemocnici budeme platiť?

pridané: 20.11.2012, 20:10:33 | počet zobrazení: 5034

Parkovanie pred nemocnicou Liptovskou nemocnicou MUDr. Ivana Stodolu v Liptovskom Mikuláši bude spoplatnené od začiatku budúceho roka.

Ako som už informoval, v závere minulého týždňa boli na parkovisku pred Liptovskou nemocnicou MUDr. Ivana Stodolu v liptovskomikulášskej mestskej časti Palúdzka osadené mechanické zábrany. Tie svedčia o tom, že sa za parkovanie pred nemocnicou bude platiť.

Na moje otázky dnes odpovedala Hana Danová, hovorkyňa Žilinského samosprávneho kraja, ktorý je zriaďovateľom nemocnice. Jej odpovede sú uvedené v plnom znení.

Od kedy sa bude na parkovisku bude vyberať parkovné?
Parkovanie v areáli Liptovskej nemocnice s poliklinikou MUDr. Ivana Stodolu v Liptovskom Mikuláši bude spoplatnené od 1.1.2013.

V akej výške bude?
Tvorba cenníka je momentálne v procese, závisieť bude aj od rokovaní s odbormi a ostatnými zainteresovanými stranami.

Čo vás viedlo k takémuto kroku?
V súčasnosti je problém zabezpečiť parkovanie pre zamestnancov nemocnice a tiež pacientov, ktorí prichádzajú na autách do areálu. Z tohto dôvodu vedenie nemocnice pripravuje reguláciu parkovania jeho spoplatnením, aby zabezpečila plynulosť a systém dopravy v areáli nemocnice. Spoplatnenie parkovného sa v tomto smere osvedčilo aj v Kysuckej nemocnici v Čadci, ktorá ho zo štyroch krajských nemocníc v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja zaviedla ako prvá.

Kto bude prevádzkovateľom a komu pôjde zisk z parkovného?
Prevádzkovateľom bude Liptovská nemocnica s poliklinikou MUDr. Ivana Stodolu v Liptovskom Mikuláši a príjem z parkovného pôjde na údržbu a opravu komunikácií v areáli nemocnice, ktorá bola doteraz realizovaná z finančných prostriedkov určených na zdravotnú starostlivosť.

Parkovanie pred nemocnicou bude spoplatnené od začiatku budúceho roka.

Stručne... ale jasne...

( viac info po kliknutí )