StudneGolem

Štyria Cigáni dokopali mladíka, skončil v nemocnici

pridané: 18.11.2012, 19:59:56 | počet zobrazení: 8424

21-ročný mladík z Liptovského Mikuláša bol napadnutý v centre mesta pred očami frajerky. Záchranka ho so zraneniami previezla do nemocnice.

Štyria Cigáni dnes krátko po devätnástej hodine večer napadli na Garbiarskej ulici v Liptovskom Mikuláši (blízko Hypernovy) 21-ročného mladíka z Liptovského Mikuláša. Vo „vyrovnanom“ súboji ho dokopali na zemi. Mladíka záchranka previezla do nemocnice v Liptovskom Mikuláši.

„Partia piatich Cigáňov do chlapca na ulici hádzala špaky a neustále ho provokovala. Jeden z Cigáňov nabádal svojich kamarátov, aby ho zbili. To sa napokon aj stalo. Na zemi ho kopali hlava-nehlava. Okamžite som zavolal políciu,“ uviedol očitý svedok. Napadnutý mladík sa vracal z hokeja, namierené mal aj s priateľkou do kina. Tá bola po útoku v šoku.

Podľa našich zistení mladík pri útoku utrpel otras mozgu. Momentálne je hospitalizovaný na traumatologickom oddelení Liptovskej nemocnice s poliklinikou MUDr. Ivana Stodolu v Liptovskom Mikuláši. Doba, počas ktorej sa bude liečiť zo zranení, by mala byť približne 14 dní.

Článok bol aktualizovaný o 21:22 hodine a v pondelok o 17:07 hodine.

Vyjadrenie polície: V rukách polície skončili aktéri, ktorí v nedeľu večer napadli 21 ročného mladíka

Na základe intenzívnej práce polície v Liptovskom Mikuláši skončili v rukách mužov zákona dvaja mladíci podozriví z incidentu, ku ktorému malo dôjsť v nedeľu 18. novembra vo večerných hodinách na parkovisku pred obchodným domom v meste Liptovský Mikuláš.

Dvaja mladíci vo veku 16 a 17 rokov, obaja z Lipt. Mikuláša, mali po predchádzajúcej slovnej potýčke fyzicky napadnúť 21 ročného mladíka. Podozriví mali najskôr napadnutého mladého muža viacnásobne udrieť do tváre, potom ho na zemi viackrát kopať do celého tela, najmä do oblasti hlavy. Následne z miesta ušli. Napadnutý mladík bol prevezený do nemocnice. Pri útoku utrpel zranenia s predpokladanou dobou liečenia minimálne 2 až 3 týždne.

Polícia po prijatí oznámenia ihneď prijala opatrenia k zisteniu skutkových okolností incidentu a rozbehla pátranie po jeho aktéroch. Polícii sa podozrivých podarilo stotožniť v priebehu 24 hodín od incidentu. Následne dvojicu mladistvých podozrivých poverený príslušník PZ obvinil z prečinu výtržníctva a ublíženia na zdraví spáchaného formou spolupáchateľstva.

Za spáchané prečiny ustanovuje zákon trest odňatia slobody až na tri roky. V prípade, že ide o mladistvých sa trestná sadzba podľa zákona znižuje na polovicu.
(Doplnené 20.11.2012 o 17:04 hodine, uverejnené v plnom znení)


V tejto sanitke pomáhajú záchranári dokopanému mladíkovi.

Stručne... ale jasne...

( viac info po kliknutí )