StudneGolem

Z jasného zápasu dráma a gólové hody

pridané: 28.10.2012, 19:17:19 | počet zobrazení: 3286

V Liptovskom Mikuláši sa dnes hralo stretnutie štrnásteho kola prvej hokejovej ligy. Domáci MHK 32 privítal súpera z Prešova.

Hostia z východu republiky dvíhali ruky nad hlavu už v 5. minúte. Gól Schneidera ale neplatil pre posunutú bránku, čo rozhodca uznal po konzultácii s videorozhodcom. O minútu neskôr sa na druhej strane tešili domáci a zaslúžene. Kubovčík po peknej prihrávke od Poliačeka nedal blafákom šancu Fedorovi v bránke Prešova. O päť minút sa domáce tribúny tešili opäť. Macík si pri manteli prebral puk a nezaváhal. Tretí domáci zásah prišiel o minútu. Po siedmich sekundách využil presilovku Poliaček a tvrdou strelou spomedzi kruhov zvýšil na 3:0.

V dobrom gólovom tempe pokračovali hráči Liptovského Mikuláša aj v prostrednej tretine. Na výborných 4:0 zvyšoval v 27. minúte Galko, stalo sa tak dokonca v oslabení pri vylúčení Matejku. Po tomto góle došlo k zmene v hosťujúcej bránke. Po polhodine hry sa o slovo gólovo prihlásili hostia vďaka Hopkovičovi. V 37. minúte upravil na 4:2 Schneider.

V tretej tretine to boli doslova gólové hody a diváci sa rozhodne nenudili. V 44. minúte strelil pekný gól Macík – vystrelil do brankára, puk vyletel do výšky a od chrbta Kmeťa vošiel za bránku. Už o dve minúty ten istý hráč po ukážkovej prihrávke od Bartíka triafal od odkrytej bránky a bolo 6:2. Hostia znížili na 6:3 v 49. minúte, no domácich poslal do vedenia v 50. minúte po delovke Bartík.

51. minúta patrila kompletne Prešovčanom, ktorí dvoma gólmi znížili na 7:5. Aby toho nebolo málo, do totálnej drámy poslal stretnutie v 54. minúte Hajduk, keďže na svetelnej tabuli svietilo 7:6. Našťastie, v 57. minúte mali Liptáci dvojnásobnú presilovku a využil ju Devečka, ktorý tvrdou strelou domácich upokojil – 8:6. V samom závere Prešov upravil na konečných 8:7.

MHK 32 Liptovský Mikuláš – HC Prešov 07 s.r.o  8:7 (3:0, 1:2, 4:5)
Góly: 6. Kubovčík (Poliaček, Matejka), 11. Macík (Holiga), 12. Poliaček (Kubovčík, Matejka), 27. Galko, 44. Macík, 46. Macík (Bartík, Paukovček), 51. Bartík, 57. Devečka (Holiga, Mravec) – 30. Hopkovič (Kubiš), 37. Schneider (Kubus), 49. Schneider, 51. Kubus (Náhlik, Kadlubiak), 51. Caban (Kivader, Segľa), 54. Hajduk (Kubus, Kivader), 60. Kubus (Náhlik).
Divákov: 450.
Liptovský Mikuláš: Palko – Mezovský, Devečka, Sajko, Galko, Holiga – Bartík, Piatka, Macík, Kuric, Mravec, Kubáň, Kubovčík, Matejka, Poliaček, Čáni, Paukovček, Fabo.
Prešov: Fedor (27. Kmeť) – Školiak, Varga, Hajduk, Hopkovič, Sabol, Kadlubiak, Loydl – Románek, Gavač, Kubiš, Segľa, Caban, Opatovský, Náhlik, Kubus, Schneider, Mikluš, Kivader.

Video bolo pridané o 22:38 hod.

Stručne... ale jasne...

( viac info po kliknutí )