StudneGolem

V súboji s posledným to nebola ľahká partia

pridané: 09.10.2012, 19:22:48 | počet zobrazení: 3455

V Liptovskom Mikuláši dnes pokračovala 8. kolom prvá hokejová liga. Domáci MHK 32 privítal súpera z Prievidze.

Kto čakal, že súboj štvrtého Liptovského Mikuláša a v tabuľke poslednej dvanástej Prievidze bude hra mačky s myšou, musel byť sklamaný. Ľadová sprcha prišla už po 90 sekundách hry, keď Palko inkasoval lacný gól po slabšej strele Račeka. Domáci vyrovnávali v 13. minúte – Mravec prihrával Poliačekovi, ten mu puk vrátil a Mravec si s ním poradil najlepšie ako vedel – prekvapil gólmana Prievidze a bolo vyrovnané.
Skóre sa menilo ako na hojdačke. Prievidza už o minútu vyhrávala potom, ako Viedenský po spolupráci s Herdom zasunul puk za Palka. V závere úvodnej tretiny bol v dobrej šanci faulovaný Poliaček. Rozhodca nariadil trestné strieľanie, Poliaček efektne vyrovnal na 2:2.

V úvode druhej tretiny Kubáň nepremenil samostatný nájazd. V 24. minúte rozhodca avizoval vylúčenie, Kledrowetz podcenil situáciu v obrannom pásme a Viedenský si zoči-voči Palkovi poradil – 2:3. Aktívny Macík sa v 26. minúte vďaka bojovnosti dostal až pred bránku Volenttiera. Vystrelil, odrazený puk sa dostal pred Bartíka, ktorý nemal problém poslať puk do prázdnej bránky a vyrovnal. Misky váh na domácu stranu naklonil v 37. minúte po sóle od polovice ihriska Kuric. Vystreli a puk sa od masky odrazil na rameno a prepadol za chrbát Volentiera.

V záverečnom dejstve mali domáci v úvode početnú výhodu, no dôležitý piaty gól sa im streliť nepodarilo. Udialo sa tak až v 55. minúte po tvrdej strele Devečku od modrej čiary. Viac sa už do záverečnej sirény na ľade skóre nemenilo a Liptovský Mikuláš si pripísal očakávané víťazstvo.

MHK 32 Liptovský Mikuláš – MŠ HK Prievidza 5:3 (2:2, 2:1, 1:0)
Góly: 13. Mravec (Poliaček), 20. Poliaček, 26. Bartík (Macík, Piatka), 37. Kuric (Mravec, Ďurný), 55. Devečka (Mravec, Macík) - 2. Raček (Viedenský, Herda), 14. Viedenský (Herda), 24. Viedenský (Herda, Kováčik),
Liptovský Mikuláš: Palko – Holiga, Kledrowetz, Mezovský, Devečka, Bača, Sajko – Bartík, Piatka, Macík, Kuric, Matejka, Kubáň, Poliaček, Mravec, Ďurný, Kubovčík, Laco.
Prievidza: Volentier – Chromý, Jaško, Bátora, Majer, Beláň, Kerata – Buraľ, Holúbek, Šebesta, Raček, Herda, Viedenský, D. Šimurka, Mendel, Penák, T. Šimurka, Kováčik, Kováč.

Stručne... ale jasne...

( viac info po kliknutí )