StudneGolem

V derby sa diváci gólu nedočkali

pridané: 29.09.2012, 16:50:35 | počet zobrazení: 2909

Druhá najvyššia slovenská futbalová súťaž dnes mala na programe stretnutia jedenásteho kola. V liptovsko-oravskom derby privítal MFK Tatran Liptovský Mikuláš súpera z Dolného Kubína.

Liptovsko-oravské derby bolo súbojom desiateho a ôsmeho tímu tabuľky. V prvom polčase boli aktívnejší domáci. V 10. minúte nebezpečne centroval Morong. Po štvrťhodine hry Líšivka pekne vysunul Ďungela, ktorého strelu tečoval hosťujúci obranca. Domáci Janec sa v 22. minúte prezentoval peknou akciou, prešiel cez viacerých hráčov, no pred Trabalíka sa už nedostal.

Najväčšia šanca úvodného dejstva sa zrodila 28. minúte: Morong výborne vysunul Maleca, ten namieril k žrdi, no kubínsky brankár vyrazil na roh. Hostia mali výbornú šancu v 41. minúte, keď Brčák namieril hlavou pod brvno, no Šavol vytiahol zákrok z kategórie exluzívny.

Tatran mal obrovskú šancu na otvorenie skóre v 63. minúte. Moravčík výborne odcentroval na Maleca, no ten si s koncovkou nepotykal podľa predstáv a lopta skončila vedľa bránky. V 72. minúte sa po rohu lopta dostala k Balluchovi, obrana hostí ju odvrátila na ďalší roh. V 78. minúte si niektorí diváci už zakričali gól, no radosť sa nekonala, pretože Labun bol s loptou už za čiarou.

Hostia v 81. minúte pohrozili v päťke domácich, dobrým zákrokom sa prezentoval Kubena, ktorý odvrátil nebezpečenstvo pred Šavolom. V 89. minúte po rohu hlavičkoval Kubena, trafil len do brvna. Do záverečného hvizdu rozhodcu už gól nepadol a tak si súperi body po remíze 0:0 podelili.

Ján Karaffa, tréner MFK Tatran: „Bod sa nám máli. Mrzí nás, že sme na domácom ihrisku neskórovali. Súper bol skúsenejší, náš mladý tím musí pracovať na zlepšení koncovky. Verím, že už najbližší zápas bude z nášho pohľadu čo sa gólov týka lepší.“

Ladislav Molnár, tréner Dolného Kubína: „Zásluhou obidvoch tímov sme videli nadpriemerný druholigový zápas. Škoda, že za remízu je len bod, dnes si žiadne mužstvo nezaslúžil prehrať. Remíza je zaslúžená.“

MFK Tatran Liptovský Mikuláš – MFK Dolný Kubín 0:0
Rozhodovali: Marhefka – Vorel, Poracký.
Žlté karty: 78. Labun, 80. Líšivka - 77. Dolijanec.
Divákov: 320.
Liptovský Mikuláš: Šavol – Janec, Kubena, Labun, Ďungel (74. Rezer), Líšivka, Moravčík, Balluch (86. Popík), Pastva, Morong (68. Tomko), Malec.
Dolný Kubín: Trabalík – Jurky, Kliment (88. Maliňák), Jadroň, Dolijanec, Drengubiak, Brčák (53. Ujčík), Sivčevič, Chovanec, Podolský, Kutlík.

Vyjadrenie trénerov bolo doplnené o 23:01 hod.

Stručne... ale jasne...

( viac info po kliknutí )