StudneGolem

Cyklochodník na Nábreží hlási hotovo

pridané: 23.09.2012, 19:58:25 | počet zobrazení: 4114

Fanúšikovia cyklistiky v Liptovskom Mikuláši majú dôvod aspoň na malú radosť. Na sídlisku Nábrežie, pri rieke Váh, bola v týchto dňoch dokončená prvá etapa výstavby cyklochodníka.

Ten je dlhý 450 metrov (od mosta pri Váhu po detské ihrisko na Nábreží Aurela Stodolu) a široký 3 metre, povrch je asfaltový. Práce v hodnote približne 30 000 eur z mestskej pokladnice zrealizovali Verejnoprospešné služby.

Výstavba cyklochodníka bola odštartovaná začiatkom augusta. V rámci nej bolo odstránených 13 stromov. Mesto Liptovský Mikuláš na svojej internetovej stránke informovalo, že do konca roku 2013 zabezpečí v tejto lokalite náhradnú výsadbu vysokorastúcich drevín. Okrem stromov si práce vyžiadali aj odstránenie troch desiatok štvorcových metrov krovinatého porastu.

Ostáva len dúfať, že aj v budúcom roku pribudnú ďalšie stovky tak potrebného cyklochodníka. Ako je známe, celý úsek by mal začínať pri kruhovom objazde pri Jánošíku, pokračovať Nábrežím (popri Váhu) a končiť pred mostom v Okoličnom (pri Sile).
 

Stručne... ale jasne...

( viac info po kliknutí )