StudneGolem

Tatran skóroval po šiestich kolách pôstu!

pridané: 15.09.2012, 17:20:14 | počet zobrazení: 3374

Druhá najvyššia slovenská futbalová súťaž dnes pokračovala stretnutiami deviateho kola. MFK Tatran Liptovský Mikuláš privítal na domácom ihrisku lídra tabuľky z Dunajskej Stredy.

Domáci hráči bojovali s poriadnou streleckou krízou, veď do duelu s Dunajskou Stredou neskórovali v šiestich zápasoch v rade. Chceli to zmeniť, hoci každému fanúšikovi bolo jasné, že proti lídrovi tabuľky to bude ťažké zadanie.

Od úvodu sa hral svižný futbal. Aj napriek tomu prišla prvá vážnejšia šanca až po 28. minútach. Postaral sa o ňu domáci Labun, no jeho zakončenie skončilo v náručí brankára Polačeka. Po pol hodine hry zaváhal domáci gólman, ktorého odkop zastihol pripraveného kapitána hostí Fodreka, ktorý vystrelil, no Šavol svoj omyl napravil.

Tatran sa v žiadnom prípade nechcel zmeniť s bezgólovým stavom. V úvode druhého polčasu mali viac z hry hostia, no Liptáci sa po hodine hry poriadne nadýchli. Popik ukážkovo vysunul Moronga, ktorý sa dostal k zakončeniu, no lopta išla tesne vedľa bránky.

Diváci sa nakoniec dočkali v 71. minúte. Strelecký pôst Tatranu prelomil Kubena, ktorého presne z rohu našiel aktívny Popik – 1:0. Domáci po góle ožili, no po šanciach Moronga, Ballucha a Pastvu sa skóre nemenilo. Do záverečného hvizdu rozhodcu už zostal stav nezmenený. Tatran tak prelomil streleckú smolu, porazil lídra a do tabuľky získal tri dôležité body.

Ján Karaffa, tréner MFK Tatran: „Dobre sme vedeli, aký súper nás čaká. Snažili sme sa dobre pripraviť aj na jeho dôležitých hráčov. Trápila nás dlhá séria bez streleného gólu, som rád, že dnes je už minulosťou. Hlavne po prestávke bola na našich chlapcoch vidieť väčšia snaha po víťazstve. Som rád, sme ho dosiahli.“

Mikuláš Radványi, tréner FK DAC 1904: „Domáci chceli viac vyhrať. Niektorí naši hráči urobili hrubé chyby, ktoré si v priebehu týždňa musíme vydiskutovať. Keď na ihrisku súpera nedáme gól, nemôžeme myslieť na víťazstvo. Domácim k nemu gratulujem.

MFK Tatran Liptovský Mikuláš – FK DAC 1904 Dunajská Streda 1:0 (0:0)
Gól: 71. Kubena.
Žlté karty: Popik, Líšivka, Pastva, Šavol, Morong – Banovič, Fodrek,
Rozhodovali: Hrčka – Žákech, Ferenc.
Divákov: 350.
Liptovský Mikuláš: Šavol – Janec, Kubena, Labun, Popik, Šupej, Líšivka, Moravčík, Balluch (84. Tomko), Pastva, Morong.
Dunajská Streda: Polaček – Banovič, Lenárth (82. Fieber), Nulíček (72. Baiery), Obžera, Velický, Hošek, Johancsik (63. Németh), Huber, Fodrek, Hozda.

NÁZOR, DOTAZ, POSTREH, ODKAZ PRE AUTORA? KLIKNITE SEM.

Stručne... ale jasne...

( viac info po kliknutí )