StudneGolem

Cigáňom v Hlbokom chcú postaviť 18 bytov

pridané: 07.09.2012, 08:45:12 | počet zobrazení: 5965

Mestskí poslanci v Liptovskom Mikuláši na svojom včerajšom rokovaní neskoro večer rozhodovali o výstavbe bytovky s osemnástimi bytmi v cigánskej osade Hlboké.

Poslanci rokovali o bode s veľavravným názvom: „Realizácia investičného zámeru výstavby 18 bytových jednotiek nízkeho štandardu v mestskej časti Hlboké“ (materiál nájdete v prílohe pod textom). Povedané stručne a jasne: mesto chce v Hlbokom postaviť ďalších 18 bytov!

Mala to byť „hotová vec“, no na prekvapenie viacerých návrh neprešiel doslova o chlp! Na schválenie bola potrebná nadpolovičná väčšina hlasov prítomných poslancov, no po hlasovaní bolo za 50,00 percent (viď foto pod textom + hlasovanie poslancov nižšie). Materiál teda nebol schválený.

Primátor mesta Alexander Slafkovský sa vôbec netají tým, že byty v Hlbokom treba postaviť. Jeho slová, ktoré vyslovil po hlasovaní, to plne potvrdzujú. „Určite sa k tejto téme vrátime. Toto sú riešenia zbabelcov.“

Dá sa teda očakávať, že o výstavbe cigánskych bytov budú poslanci rokovať opäť! Môj názor je, že vo veľmi krátkom čase. Nuž, nechajme sa „prekvapiť“...

Ako hlasovali vaši poslanci?

ZA CIGÁNSKE BYTY (10 poslancov)
Jaroslav Čefo
Jozef Gonda
Milan Kružliak
Roman Mojžiš
Vladimír Rengevič
Jozef Repaský
Milan Trnovský
Dušan Vinčur
Jozef Bobák
Ján Droppa

PROTI VÝSTAVBE (8 poslancov)
Ján Blcháč
Pavel Bobák
Soňa Čupková
Oldřich Drahovzal
Štefan Ganoczy
Rudolf Urbanovič
Marta Voštináková
Martin Krajčí

ZDRŽALI SA (2 poslanci)
Lucia Cukerová
Vladimír Stankoviansky

NEBOLI PRÍTOMNÍ (5 poslanci)
Jaroslav Barok
Peter Cibák
Vincent Kultán
Alžbeta Smiešna
Miroslav Boďa

Moje postrehy (na zamyslenie)
►Poslanci na včerajšom rokovaní mali v programe 30 bodov. Tento, o výstavbe cigánskych bytov, bol v programe predposledný. Prečo asi?!

►Rokovať o téme bytovky v Hlbokom poslanci začali tesne pred 22:00 hodinou, hlasovanie prišlo na rad o 22:40 hod. Na zastupiteľstve nebol ani jeden občan. Kto by tam sedel tak neskoro večer?

►Okrem Televízie Liptov (mestská televízia) neboli na rokovaní zástupcovia žiadnych iných médií. Mám to chápať tak, že keby sa výstavba schválila, neinformovalo by sa o nej? Je zámerom, aby takéto informácie verejnosť nevedela?

NÁZOR, DOTAZ, POSTREH, ODKAZ PRE AUTORA? KLIKNITE SEM.

Dokumenty na stiahnutie

Stručne... ale jasne...

( viac info po kliknutí )