StudneGolem

Dokedy ešte bude strašiť zhorenisko Garni?

pridané: 06.09.2012, 14:34:26 | počet zobrazení: 3619

Od úmyselne založeného požiaru objektu Garni na sídlisku Podbreziny v Liptovskom Mikuláši uplynul už viac ako týždeň. Obyvatelia sa neustále právom sťažujú na zápach, ktorý sa šíri zo zhoreniska i nebezpečný azbest.

Zatiaľ neznámy páchateľ zapálil objekt Garni na najväčšom sídlisku v Liptovskom Mikuláši v pondelok 27. augusta 2012. Objekt zhorel do tla, na mieste sú doteraz tony železa, na ktoré už skupinky (aj napriek „opáskovanému“ priestranstvu) podnikajú „nájazdy“.

Samostatnou kapitolou je nebezpečný azbest, ktorý sa na pozemku okolo ktorého denne prejdú stovky Podbrezinčanov nachádza. Kedy teda bude zhorenisko vyčistené, aký je postup prác v najbližšom období?

Budova Garni patrila spoločnosti Coop Jednota Liptovský Mikuláš, spotrebné družstvo. Pozemok pod budovou vlastní mesto Liptovský Mikuláš. Likvidáciu a odvoz nebezpečného suťoviska po požiari bude zabezpečovať špecializovaná a oprávnená firma. Jednota by s ňou mala podpísať zmluvu ešte v priebehu tohto týždňa.

Firma si následne vybaví všetky potrebné povolenia od mesta, Obvodného úradu životného prostredia a Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Liptovskom Mikuláši. Po získaní povolení firma začne s okamžitým čistením pozemku.

Pevne verím, že úrady budú pružné a nebezpečné zhorenisko bude už čoskoro minulosťou.

NÁZOR, DOTAZ, POSTREH, ODKAZ PRE AUTORA? KLIKNITE SEM.

Stručne... ale jasne...

( viac info po kliknutí )