StudneGolem

Treba pomôcť? Zabudnite!

pridané: 02.09.2012, 00:00:00 | počet zobrazení: 3715

Hlasovanie obyvateľov Liptovského Mikuláša sa dá nazvať totálnym fiaskom. Na najväčšom sídlisku v meste mohli mať vytvorenú krásnu oddychovú zónu. Teraz na ňu môžu zabudnúť...

Azda už každý obyvateľ Podbrezín si všimol vkusne upravený priestor pri detskom ihrisku medzi Pizzeriou Verona a Fitness B. Na jar tohto roku opeknel vďaka aktivite Občianskeho združenia Tatry. V rámci projektu Zelená oáza II pribudlo približne dvadsať stromov či dva záhony s množstvom kvetín. Nechýba ani desať lavičiek, ktoré využívajú každý deň desiatky mamičiek s deťmi.

Občianske združenie Tatry chcelo podobným spôsobom upraviť aj priestor v hornej časti sídliska. V projekte Zelené oáza III sa počítalo s výsadbou 43 kusov vzrastlých stromov, 106 kusov krovín (vytvorenie dvoch záhonov a jedného zákutia) či s umiestnením 14 kusov lavičiek.
Združenie mohlo získať bezmála 10 000 eur v partnerskom programe SPPoločne Nadácie SPP. Prihlásilo sa takmer 700 projektov, ten „podbrezinský“ postúpil do verejného online hlasovania. A tam Mikulášania totálne pohoreli!

Napriek dobrej kampani na podporu projektu získal v konečnom účtovaní len 436 hlasov! Čítate dobre: na sídlisku, ktoré má takmer 10 000 duší, 436 hlasov. 436 hlasov v meste, ktoré má cez 30 000 obyvateľov! Na tretiu etapu Zelenej oázy tak môžeme zabudnúť...

Občianske združenie Tatry už dlhodobo pomáha nielen obyvateľom Podbrezín. Keď teraz potrebovalo pomoc, aby vzápätí pomohlo nám všetkým, na poslanie bezplatnej sms správy a odoslanie potvrdzovacieho kódu na internete sa zmohli len cez štyri stovky hlasujúcich. Skutočné fiasko.

NÁZOR, DOTAZ, POSTREH, ODKAZ PRE AUTORA? KLIKNITE SEM

Stručne... ale jasne...

( viac info po kliknutí )