StudneGolem

Hrôzostrašné chvíle: kamión ich tlačil pol kilometra

pridané: 05.05.2020, 13:22:09 | počet zobrazení: 12032
Okolo 7:30 hod v Liptovskom Mikuláši došlo k scéne ako z akčného filmu. Kamión tlačil osobné auto pred sebou cez dve križovatky. 
 
Miroslav išiel na osobnom aute s priateľkou do práce. Zastavili za autobusom na križovatke na Rachmaninovom námestí, kamión zastal vedľa nich vo vedľajšom pruhu. Keď naskočila na semafore zelená, pohli sa v smere do mesta. Kamión začal prechádzať do ich jazdného pruhu v čase, keď bol zadok osobného auta na úrovni kamióna. 
 
„Začal sa na nás tlačiť, trúbil som, uhol som sa doprava a následne do nás narazil. Bola to sekunda, v momente nás otočilo na bok a kamión nás začal tlačiť pred sebou,“ opísal Miroslav chvíle, ktoré sa stali krátko za križovatkou na Rachmaninovom námestí pred križovatkou pri Stop shope. 
 
Jeho šokovaná priateľka v aute okamžite zavolala na tiesňovú linku polície 158. „Ja som mal stále ruku na trúbe, no kamión nezastavoval. Auto na ceste niekoľkokrát nadskočilo, báli sme sa, že sa prevrátime. Kamionistovi trúbili ostatní vodiči, kývali mu aj chodci, no on nereagoval. Niektoré autá sa ho snažili vybrzdiť. Podarilo sa to jednému pánovi, za čo ďakujeme. Kamión zastal po pol kilometri za semaforom pri OC Jasná,“ povedal vodič Miroslav.
 
Na miesto sa veľmi rýchlo dostavili privolaní policajti, kamionistu podrobili dychovej skúške na alkohol. Výsledok bol negatívny. „Tvrdil, že si nie je vedomý toho, že sa niečo stalo. Ani sa nespýtal, či sme v poriadku, neospravedlnil sa. Neskôr priznal, že sa plne nevenoval šoférovaniu. My sme radi, že sme z toho vyšli bez ujmy na zdraví. Nebolo nám všetko jedno, pripadali sme si ako v akčnom filme. S priateľkou podnikáme, pre opatrenia v súvislosti s koronavírusom sme mali 6 týždňov zatvorené. Auto asi pôjde na odpis, čo nám veľmi skomplikovalo situáciu, keďže ho potrebujeme k práci. Hlavné však je, že sme sa nezranili.“
Foto: čitateľ www.michalpaska.sk

Stručne... ale jasne...

( viac info po kliknutí )