StudneGolem

Obrovský nočný požiar: Garni v plameňoch!

pridané: 27.08.2012, 00:00:00 | počet zobrazení: 8213

Rozsiahly požiar objektu Garni na Podbrezinách vyľakal všetkých obyvateľov najväčšieho sídliska v Liptovskom Mikuláši. Plamene zničili celú budovu.

Požiar vypukol dnes v noci krátko pred treťou hodinou. Čo bolo jeho príčinou, nie je známe. Tá bude predmetom vyšetrovania hasičských a policajných expertov. Škoda, ktorá pri požiari vznikla, bola vyčíslená na 60-tisíc eur.

Spolu zasahovalo približne dvadsať profesionálnych hasičov z útvarov v Liptovskom Mikuláši, v Liptovskom Hrádku i v Ružomberku na siedmich vozidlách. Nechýbal ani nakladač zo Žiliny. Hasiči zásah ukončili dnes popoludní, krátko pred 15:00 hodinou. Na mieste boli prítomní aj príslušníci štátnej a mestskej polície.

Počas dňa sa okamžite začalo s asanačnými prácami. Na mieste sú ťažké mechanizmy, ktoré likvidujú a následne odvážajú zvyšky, ktoré z budovy zostali. Tá už pritom prežila jeden požiar. Ten vypukol 8. júna 2009.

(Pôvodný text, uverejnený o 5:15 hodine, bol aktualizovaný a doplnený o ďalšie foto o 17:40)

Stanovisko Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline

Doposiaľ neznámy páchateľ vytrhol mreže na vchodových dverách budovy, následne prekonal vchodové dvere do predajne vína, následne vyšiel schodiskom na druhé poschodie. V interiéri budovy úmyselne založil požiar, následkom ktorého zhorela celá budova. Pri požiari k zraneniu osôb nedošlo. Vyšetrovateľ OR PZ v Liptovskom Mikuláši začal trestné stíhanie vo veci zločinu poškodzovania cudzej veci. Páchateľovi v prípade jeho zistenia a preukázania viny hrozí trest odňatia slobody na tri až osem rokov.

(Doplnené 28.8.2012 o 14:25 hod)

NÁZOR, DOTAZ, POSTREH, ODKAZ PRE AUTORA? KLIKNITE SEM.

Stručne... ale jasne...

( viac info po kliknutí )