StudneGolem

Pri prechádzke si dávajte pozor na diviakov

pridané: 13.01.2020, 10:28:42 | počet zobrazení: 6352
Obyvateľka sídliska počas dnešnej dopoludňajšej prechádzky spozorovala neďaleko chodníka šesť diviakov. Opatrnosť je na mieste.
 
Lokalita popri rieke Smrečianka od domova dôchodcov pri Jefremovskej ulici na Podbrezinách po lyžiarsky vlek či po športový areál vo Vitálišovciach je častým cieľom vychádzky mnohých obyvateľov sídliska.
 
V poslednom čase im však vychádzku môže znepríjemniť výskyt diviakov v tejto oblasti. Povyše lyžiarskeho vleku boli dva diviaky spozorované počas vianočných sviatkov.
 
Obyvateľka Podbrezín počas dnešnej dopoludňajšej prechádzky medzi domovom dôchodcov a lyžiarskym vlekom videla naraz až šesť diviakov – polovica z nich je na fotografii. Okrem ľudí by rozhodne mali byť opatrní aj majitelia psov a v tejto lokalite ich určite nenechávať bez dozoru.
 
V minulosti došlo na Podbrezinách aj k napadnutiu ľudí diviakmi. 49-ročná žena skončila so zraneniami v nemocnici, diviak ju v októbri v roku 2017 napadol, keď oberala šípky. V rovnakom období diviak napadol aj muža, ktorý sa vracal domov zo záhradky. Diviak na neho zaútočil z kríkov.
Foto: čitateľka www.michalpaska.sk

Stručne... ale jasne...

( viac info po kliknutí )