StudneGolem

Veľká voda robí starosti, hasiči zasahujú

pridané: 13.11.2019, 10:13:02 | počet zobrazení: 11041
Intenzívny dážď v okrese Liptovský Mikuláš, ktorý je vo viacerých lokalitách sprevádzaný aj silným vetrom, už spôsobuje starosti.
 
Aktuálne sa v obci Svätý Kríž začína voda z potoka vylievať na cestu neďaleko obecného úradu. Tamojší dobrovoľní hasiči sú od rána v pohotovosti a v teréne. Podobná situácia je aj v Liptovskej Porúbke, kde dobrovoľní hasiči plnia vrecia s pieskom, rovnako aj v Liptovskom Jáne.
 
Profesionálni hasiči ešte v noci zasahovali pri popadaných stromoch v Demänovskej doline a v Liptovskom Hrádku. V Demänovskej doline hasiči zasahujú od ranných hodín. Vykonávajú opatrenia, aby sa veľká voda nevyliala z koryta a neohrozila ľudí a ich majetok. V obci vyhlásili tretí stupeň povodňovej aktivity. Pomáhala aj Horská záchranná služba.
 
Pre okres Liptovský Mikuláš platí dnes od 8:00 hod do zajtra 14:00 hod hydrologická výstraha tretieho stupňa. „Vzhľadom na očakávaný a pretrvávajúci trvalý dážď a nasýtenosť povodí je predpoklad vzostupu vodných hladín na tokoch, s možnosťou dosiahnutia a prekročenia vodných stavov zodpovedajúcich stupňom povodňovej aktivity,“ informuje Slovenský hydrometeorologický ústav.
 
Článok bol aktualizovaný o 10:45 hod a o 14:59 hod.
Demänovská dolina.
 
Svätý Kríž.
 
Liptovská Porúbka.
 
Liptovský Ján.
 
Lazisko.
 
Ľubeľa.
Foto: čitatelia www.michalpaska.sk

Stručne... ale jasne...

( viac info po kliknutí )