StudneGolem

Kriváň na prasknutie: pokochať sa chceli všetci!

pridané: 18.08.2012, 00:00:00 | počet zobrazení: 3430

Približne 1500 ľudí dnes absolvovalo tradičný Národný výstup na Kriváň. Pokochať sa výhľadom na krásnu krajinu z 2494 metrov vysokého symbolu Slovenska sa chceli aj desiatky turistov z viacerých európskych krajín.

Tohtoročný výstup bol venovaný stému výročiu národnej púte národovcov na vrchol Kriváňa pod vedením Jura Janošku a bol oň obrovský záujem. „Odovzdali sme všetkých 500 výstupových odznakov, ktoré sme mali pripravené. Počasie nebolo až také ideálne. Na vrchole bol trošku vietor a Kriváň sa dostával do oblakov. Tohtoročný výstup ale určite môžeme hodnotiť ako vydarený,“ spokojne mohol skonštatovať predseda Klubu slovenských turistov Liptova Ján Kamien.

O veľkej popularite výstupu na národný štít najlepšie svedčí aj záujem zo strany turistov. Na chodníkoch ste mohli stretnúť desiatky Čechov, Poliakov, Francúzov či Nemcov. Dopoludnia na Kriváni zaznela slovenská hymna, osviežiť ste sa (napriek nadmorskej výške) mohli aj pivkom.

Na výstupe nechýbali ani členovia Fan klubov MHK 32 Liptovský Mikuláš a MFK Tatran Liptovský Mikuláš. Samozrejmosťou bola aj účasť štrnástich členov Odboru mladých matičiarov z Liptovského Mikuláša. „Veľmi radi sme podporili národnú myšlienku, ktorou Národný výstup na Kriváň nepochybne je. Popritom sme si ozaj aj výborne zašportovali,“ s úsmevom povedal predseda Odboru mladých matičiarov Marek Nemec.

Keďže som sa výstupu zúčastnil aj ja, na tomto mieste poďakujem mojim parťákom: Macovi, jeho tatkovi, Nemčokovi a Gurovi :-)  

NÁZOR, DOTAZ, POSTREH, ODKAZ PRE AUTORA? KLIKNITE SEM.

Stručne... ale jasne...

( viac info po kliknutí )