StudneGolem

Vo vlaku umrel cestujúci

pridané: 15.05.2019, 15:13:46 | počet zobrazení: 6578
69-ročnému mužovi, ktorý dnes cestoval v rýchliku R 602 Čingov (Košice 06:07 hod – Bratislava hl. st. 11:47 hod) prišlo po 8:00 hodine v stanici Liptovský Mikuláš nevoľno.
 
„Vlakvedúci cestujúcemu bezodkladne poskytol prvú pomoc, okamžite bola privolaná aj rýchla zdravotná pomoc, ktorá muža oživovala asi 20-30 minút. Žiaľ, nepodarilo sa ho zachrániť,“ potvrdil informáciu Tomáš Kováč, hovorca Železničnej spoločnosti Slovensko. Dopravca nemá bližšie informácie o zdravotnom stave cestujúceho a nepozná ani príčiny, prečo mu prišlo nevoľno.
 
„Pokiaľ ide o postup vlakového personálu, všetci naši vlakvedúci sú štandardne vyškolení na poskytovanie prvej pomoci a vedia ju poskytnúť. Prvé školenie prebieha v rámci kurzu na profesiu vlakvedúci a následné preškolenia sú každé tri roky. Naši vlakvedúci postupujú podľa tzv. traumatologického plánu, ktorý slúži na zabezpečenie fungovania spoločnosti v krízových situáciách a obsahuje dôležité inštrukcie pre poskytnutie rýchlej prvej pomoci,“ opísal hovorca postup, ako vlakový personál postupuje v takýchto prípadoch.
Ilustračná fotografia: autor

Stručne... ale jasne...

( viac info po kliknutí )