StudneGolem

Plamene zachvátili strechu rodinného domu

pridané: 16.04.2019, 15:58:10 | počet zobrazení: 4553
Okolo 11:00 hod bolo poriadne rušno na hlavnom cestnom ťahu v Liptovskom Mikuláši. Na Ulici 1. Mája plamene zachvátili strechu rodinného domu. (VIDEO NA KONCI ČLÁNKU).
 
Ten slúži ako modlitebňa. Kúdoly dymu vznášajúce sa nad mestom bolo vidieť z veľkej vzdialenosti. Požiar sa najskôr snažil uhasiť správca budovy, no popálil sa na rukách a po ošetrení ho Záchranná zdravotná služba previezla do nemocnice.
 
Na miesto okamžite vyštartovali hasiči z Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Liptovskom Mikuláši, neskôr zasahoval i Dobrovoľný hasičský zbor mesta Liptovský Mikuláš a dobrovoľní hasiči z Liptovského Trnovca.
 
Podkrovný priestor domu bol silne zadymený, čo hasičom sťažovalo prácu. Zasahovať museli v dýchacích prístrojoch. Po lokalizovaní požiaru začali rozoberať strešnú konštrukciu a zalievať miesto požiaru.
 
Škoda bola predbežne vyčíslená na približne 20 000 eur, hasiči uchránili majetok za 80 000 eur. Príčina vzniku požiaru nateraz nie je známa. Polícia počas zásahu hasičov aj uzavrela úsek cesty od Rachmaninovho námestia po križovatku pri pekárňach.
Foto: autor

Stručne... ale jasne...

( viac info po kliknutí )