StudneGolem

Vietor ukazoval svoju silu, stromy padali každú chvíľu

pridané: 30.10.2018, 12:43:15 | počet zobrazení: 6474
Výrazne silný vietor, ktorý je momentálne v okrese Liptovský Mikuláš, spôsobil pády niekoľkých stromov.
 
Hasiči už po 6:00 hodine merali cestu do Demänovskej doliny, kde strom padol na cestu. Rovnaká situácia sa v tejto lokalite zopakovala aj po približne štyroch hodinách. Na cestu spadli dva stromy, kým ich hasiči odstránili, jediná prístupová cesta do doliny bola uzatvorená. V lokalite i naďalej fúka silný vietor.
 
Strom padol aj o pár kilometrov nižšie, v mestskej časti Liptovského Mikuláša, v Demänovej. Spadol pred jednou z bytoviek, odstrániť ho prišli pracovníci Verejnoprospešných služieb.
 
Dopoludnia mali v súvislosti so silným vetrom prácu i zamestnanci Odboru technických služieb Mestského úradu v Liptovskom Hrádku a mestskí policajti. Strom cez cestu spadol na Komenského ulici a druhý pred bytovým domom na ulici Fraňa Kráľa. 
 
Pred mestským úradom si vietor „poradil“ aj dvojicou drevených stánkov. Na Štúrovej ulici poškodil padnutý strom zaparkované staršie vozidlo.
Foto: čitatelia www.michalpaska.sk
 
V okrese Liptovský Mikuláš platí na horách do 18:00 hodiny výstraha prvého stupňa pred silným vetrom. Do 15:00 hodiny je rovnaká výstraha i v samotnom okrese.
Foto: SHMÚ

Stručne... ale jasne...

( viac info po kliknutí )