StudneGolem

Šok na rybačke: rybára napadla medvedica

pridané: 07.07.2018, 18:59:17 | počet zobrazení: 9775
Na rybačku v Gôtovanskej zátoke nebude v dobrom spomínať 30-ročný muž z okresu Ružomberok. Uplynulý víkend vyšiel vo večerných hodinách neďaleko stanu, keď ho napadla medvedica.
 
Zviera sa mužovi zahryzlo do nohy. Rybárovi sa podarilo ujsť do vody, odkiaľ kričal o pomoc. Následne sa na útek dala aj medvedica.
Rybárovi známi prostredníctvom tiesňovej linky privolali záchranárov, ktorí rybára previezli do nemocnice. So zraneniami nohy je tam hospitalizovaný ešte dnes.
 
Na situáciu na svojej internetovej stránke upozorňuje aj Slovenský rybársky zväz – Rada Žilina. „V okolí vodnej nádrže Gôtovany sa v poslednom období vo zvýšenej miere pohybujú medvede, podľa informácii od miestneho poľovného združenia by malo ísť až o 3 kusy. Cez víkend prišlo ku stretu s rybármi. Upozorňujeme preto rybárov, ktorí sa chystajú navštíviť revír Gôtovany, aby si počas rybolovu schovávali zásoby jedla, nástrah, nevyhadzovali vnútornosti rýb do svojho okolia, aby tým zamedzili šíreniu pachu, ktorý by mohol medveďa prilákať,“ uviedli rybári.
Ilustračné foto: autor

Stručne... ale jasne...

( viac info po kliknutí )