StudneGolem

Krutý večer v horách: lyžiari strhli lavínu

pridané: 31.12.2017, 07:30:06 | počet zobrazení: 4120
Otec so synom pri lyžovaní strhli lavínu, na pomoc im išiel tucet záchranárov Horskej záchrannej služby. 
 
Včera podvečer požiadal slovenský lyžiar Horskú záchrannú službu o pomoc. Spoločne s otcom lyžovali v Derešskom kotli v Nízkych Tatrách, pričom si odtrhli malú lavínu, ktorá ich strhla cez skalné prahy niekoľko stoviek metrov. 
 
„Ostali nezasypaní, ale otec utrpel vážne poranenie predkolenia. Záchranárom poskytli GPS súradnice, čo do značnej miery uľahčilo a urýchlilo ich lokalizáciu,“ informuje na svojom webe Horská záchranná služba.
 
Horskí záchranári sa k postihnutým dostali aj za pomoci spustov. Prvotne poskytli 55-ročnému otcovi neodkladné zdravotné ošetrenie a následne ho na saniach Akia transportovali na Bielu púť, kde ho odovzdali privolanej posádke Rýchlej lekárskej pomoci na prevoz do nemocnice. 
 
Syn mal poranený hrudník a podozrenie na zlomeninu rebier a takisto bol na saniach transportovaný na Bielu púť, kde si ho prevzala posádka záchranárov na prevoz do nemocnice. 
 
Záchrannej akcie sa zúčastnilo 12 záchranárov Horskej záchrannej služby. Ďakujú prevádzkovateľovi lanových dráh v Jasnej za pohotové spustenie lanoviek, ktorými sa záchranári priblížili k postihnutým.
 
 
Foto: Horská záchranná služba

Stručne... ale jasne...

( viac info po kliknutí )