StudneGolem

Drogový záťah v meste: súd už rozhodol

pridané: 17.12.2017, 16:14:27 | počet zobrazení: 7836
Muž z Liptovského Mikuláša čelí obvineniu z drogovej trestnej činnosti. Včera sa postavil pred sudcu Okresného súdu v Liptovskom Mikuláši.
 
Bol štvrtkový večer, keď polícia v Liptovskom Mikuláši urobila protidrogový záťah. Po ňom skončil v jej rukách 26-ročný Tomáš. „V ten deň vycestoval do Bratislavy, kde si od presne nezistenej osoby zadovážil kryštalickú látku bielej farby. Priviezol ju do Liptovského Mikuláša. Igelitové vrecko s jej obsahom o váhe 80,40 gramov sme u neho našli u osobnej prehliadke,“ informovalo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Žiline. 
 
Látku podrobili predbežnej expertíze, ktorá ukázala, že obsahuje metamfetamín (pervitín). „Zaistené množstvo látky predbežne zodpovedá minimálne 475 obvykle jednorazovým dávkam drogy. Minimálna hodnota zaistenej látky na čiernom trhu je viac ako 4000 €,“ informovala polícia.
 
Zločin nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi. Takéto obvinenie voči Tomášovi vzniesol policajný vyšetrovateľ. Zároveň spracoval podnet na jeho väzobné stíhanie.
 
Práve o ňom včera vo večerných hodinách rozhodoval Okresný súd v Liptovskom Mikuláši. Obvineného pred súd predviedla policajná eskorta. Sudca rozhodol o tom, že Tomáš bude počas ďalšieho vyšetrovania prípadu vo väzbe. V prípade preukázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na desať až pätnásť rokov.
Okresný súd v Liptovskom Mikuláši. Ilustračné foto: autor
 
 
Foto: Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Žiline

Stručne... ale jasne...

( viac info po kliknutí )