StudneGolem

Jubilejný ročník pozná svojho víťaza

pridané: 01.07.2012, 00:00:00 | počet zobrazení: 3684

Je dobojované! Mestská hokejbalová liga v Liptovskom Mikuláši dnes dala bodku za jubilejnou desiatou sezónou. Najlepších sme spoznali na podbrezinskom ihrisku.

V dueli o tretie miesto sa predstavili tímy Green Power a Baničné. Z bronzových medailí sa tešili zástupcovia mikulášskeho tímu, hoci Baničné vyhrávalo už 4:1. Duel sa napokon v riadnom hracom čase skončil remízou 4:4. Na rad tak prišlo predĺženie, ktoré po 33 sekundách rozhodol Jakub Sukeľ.

Výbornú prihrávku na vyrovnávajúci gól mu adresoval František Poliaček. „Keď sme sa nedostali do finále, poteší aspoň tretie miesto. Hoci sme prehrávali, zápas sme dotiahli do predĺženia. Na striedačke sme si niečo povedali a zabojovali sme,“ povedal František Poliaček.

Finále prinieslo hokejbal ako z veľkej knihy. Postarali sa o to Black Devils a Cannons. Black Devils vyrovnával na 4:4 tri (!) sekundy pred koncom tretej tretiny. Na rad tak opäť prišlo predĺženie, ktoré ale v tomto prípade o víťazovi nerozhodlo. Stalo sa tak až po trestných strieľaniach, ktoré lepšie zvládli hráči Cannons.

Tí zosadili svojho súpera z mikulášskeho hokejbalového trónu po troch sezónach v rade. Nečudo, že medzi hráčmi Cannonsu panovala po finálovej bitke výborná nálada. „Sme veľmi radi. Po posledných rokoch, v ktorých sme mali v play off smolu, sa nám konečne podarilo uspieť. V úvode zápasu sme viedli, potom súper prepol na vyššie obrátky. Stretnutie išlo do drámy, tá skončila v náš prospech. Nájazdy sú vždy len lotériou,“ skonštatoval kapitán víťazného celku Michal Hadvidžiak.

Ako býva pekným zvykom, na Podbrezinách dekorujú najlepších vždy zvučné hokejové mená. Okrem „domácich pánov“, Ladislava a Jerguša Bačovcov, to boli Ján Laco, Marek Uram či Jozef Pethö. Nielen najlepšie tímy, ale i jednotlivcov dekoroval aj primátor mesta Alexander Slafkovský.

O 3. miesto
Baničné – Green Power 4:5 (po predĺžení)
O 1. miesto
Cannons – Black Devils 5:4 (na trestné strieľania)

NÁZOR, DOTAZ, POSTREH, ODKAZ PRE AUTORA? KLIKNITE SEM.

Stručne... ale jasne...

( viac info po kliknutí )