StudneGolem

Počet nehôd rastie: štatistika je skutočne varovná!

pridané: 19.11.2017, 15:43:16 | počet zobrazení: 5600
Aj táto štatistika jasne hovorí o tom, že opatrnosti a ohľaduplnosti na slovenských cestách nie je dosť!
 
11 451 dopravných nehôd sa stalo na slovenských cestách za prvých desať mesiacov tohto roka. Oproti rovnakému obdobiu minulého roka ich bolo o 320 viac. 4388 nehôd skončilo s následkami na zdraví alebo živote. Každý deň sa stane priemerne 38 dopravných nehôd, každé tri dni vyhasnú pri nich dva ľudské životy.
 
To je len niekoľko údajov z policajnej štatistiky tohtoročných dopravných nehôd. Na dnešných spomienkových službách Božích pri príležitosti Pamiatky obetí dopravných nehôd, ktoré sa uskutočnili v evanjelickom kostole v Liptovskom Mikuláši, o hrozivej štatistike informoval Ján Paciga, Duchovný Úradu ekumenickej pastoračnej služby Ministerstva vnútra Slovenskej republiky.
 
Dodal tiež, že pri nešťastiach v doprave za prvých desať mesiacov tohto roka zomrelo 216 ľudí. Je to o 22 viac ako za rovnaké obdobie uplynulého roka. Nehody si vyžiadali 900 ťažko zranených, 4799 ľahko zranených. O život prišlo 36 chodov, 17 cyklistov, 26 motocyklistov. V 1256 prípadoch zistený alkohol u vinníka nehody. Najkritickejším dňom je piatok s 1800 nehodami.
 
Pri viac ako 5000 prípadoch nehodu spôsobilo porušenie povinností vodiča, vo viac ako 3000 prípadoch vinník ušiel.
 
Na konci článku nájdete video s vystúpením Jána Pacigu, Duchovným Úradu ekumenickej pastoračnej služby Ministerstva vnútra Slovenskej republiky. Hovorí o hrozivej štatistike dopravných nehôd.
 
Ján Paciga počas svojho vystúpenia.
Po zapálení sviečok obetiam dopravných nehôd.
Štátny tajomník Ministerstva vnútra Slovenskej republiky Rudolf Urbanovič záchranným zložkám poďakoval za ich neľahkú prácu. 
Foto: autor

Stručne... ale jasne...

( viac info po kliknutí )